-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos užsienio žvalgybos agentūra rinko informaciją apie aukšto rango Prancūzijos pareigūnus

Prancūzija „tiki“, kad Vokietijos vyriausybė priims visus būtinus sprendimus dėl pranešimų, jog jos žvalgybos tarnybos šnipinėjo Prancūzijos pareigūnus, trečiadienį pranešė vyriausybės atstovas Stephane'as Le Follas.
Vokietijos pareigūnai aiškinosi dėl šnipinėjimo Prancūzijoje.
Vokietijos pareigūnai aiškinosi dėl šnipinėjimo Prancūzijoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prancūzijos ir Vokietijos draugystė įveiks... šią naujieną, kurią dar reikia patvirtinti“, – sakė S.Le Follas, kalbėdamas apie praėjusios savaitės pranešimus spaudoje, jog Vokietijos žvalgybos tarnybos šnipinėjo aukšto rango Prancūzijos pareigūnus ir Europos Komisiją, o surinkta informacija dalydavosi su JAV Nacionalinio saugumo agentūra (NSA).

Vokietijos užsienio žvalgybos agentūra BND padėjo NSA vykdyti „politinį šnipinėjimą“, rinkdama informacija apie „aukšto rango pareigūnus Prancūzijos užsienio reikalų ministerijoje, Eliziejaus rūmuose ir Europos Komisijoje“, sakoma straipsnyje, kurį praėjusį ketvirtadienį paskelbė dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“.

Nors Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vyriausybė pati skundėsi, kad buvo šnipinėjama sąjungininkų, praėjusią savaitę buvo paskelbta kompromituojančių pranešimų, jog ir Berlynas rinko informaciją apie bendroves Europoje Jungtinių Valstijų naudai.

Kaip rašo „Sueddeutsche Zeitung“, bendrovių šnipinėjimo atvejai veikiausiai buvo pavieniai, Jungtinėms Valstijos siekiant gauti „informacijos apie neteisėtą eksportą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius