Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Vokietijos valstybės pareigūnas neigia mokykloje sukūręs antisemitinę skrajutę

Vokietijos Bavarijos žemės gubernatoriaus pavaduotojas šeštadienį atmetė kaltinimus, kad jis, būdamas vidurinės mokyklos mokinys, buvo atsakingas už antisemitinę skrajutę.
Hubertas Aiwangeris
Hubertas Aiwangeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Hubertas Aiwangeris pareiškime teigė, kad jis šios skrajutės nerašė ir mano, kad jos turinys yra šlykštus ir nežmoniškas. Jis sakė žinąs, kas sukūrė skrajutę, ir kad tas asmuo pasiaiškins, pridurdamas, kad nebuvo ir nėra jam būdinga skųsti kitus žmones.

Vėliau politiko brolis pareiškė, kad jis yra skrajutės autorius.

Vokietijos dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“ penktadienį pranešė, kad būdamas 17 metų H.Aiwangeris buvo įtariamas parašęs mašinėle atspausdintą skrajutę, kurioje buvo kviečiama dalyvauti konkurse „Kas yra didžiausias tėvynės išdavikas?“

Joje, be kita ko, buvo nurodyta: „1-asis prizas: laisvas skrydis per Aušvico kaminą.“

Laikraštis teigė, kad kalbėjosi su keliais žmonėmis, kurių pavardžių nenurodė ir kurie sakė, kad mokyklos drausmės komitetas tuo metu nubaudė H.Aiwangerį.

Savo pareiškime Bavarijos gubernatorius nurodė, kad jo mokykliniame krepšyje buvo rastas vienas ar keli lankstinuko egzemplioriai ir jis buvo iškviestas pas direktorių. H.Aiwangeris sakė, kad jam buvo pagrasinta, jog jei neišsiaiškins faktų, į bylą bus įtraukta policija, ir jis, spaudžiamas, sutiko padaryti pristatymą.

H.Aiwangeris nepatikslino, kas buvo pristatyme. Tačiau tuo, anot jo, šis klausimas baigėsi. Jis taip pat teigė, kad po 35 metų visiškai atsiriboja nuo šios skrajutės.

Vėliau H.Aiwangerio vyresnysis brolis prisistatė kaip autorius, pranešė Vokietijos naujienų agentūra dpa. Ji citavo pareiškimą, kuriame brolis teigė atsiribojęs nuo skrajutės turinio ir apgailestaujantis dėl jos pasekmių, taip pat sakė, kad tuo metu buvo piktas, nes jam nepasisekė mokykloje.

Šis pareiškimas pasirodė po panašių 53 metų Helmuto Aiwangerio komentarų laikraščių grupei „Mediengruppe Bayern“.

52 metų Hubertas Aiwangeris vadovauja Laisvųjų rinkėjų partijai („Die Freien Waehler“), kuri yra konservatyvi jėga Bavarijoje, bet neturi vietų Vokietijos nacionaliniame parlamente. Nuo 2018-ųjų, kai jo partija tapo jaunesniąja partnere regioninėje vyriausybėje, vadovaujamoje ilgą laiką Bavarijoje dominavusios centro dešiniosios Krikščionių socialinės sąjungos (CSU), jis dirbo šios žemės gubernatoriaus pavaduotoju ir ekonomikos ministru.

Spalio 8 dieną Bavarijoje vyks savivaldos rinkimai. Anksčiau šeštadienį Bavarijos gubernatorius ir CSU lyderis Markusas Soederis pareikalavo, kad kaltinimai būtų visiškai išaiškinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius