Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 19 /11:48

Vokietijos vidaus reikalų ministras ragina apriboti galimybę nešioti burkas

Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere penktadienį pareiškė pritarimą daliniam uždraudimui nešioti burkas, šalyje vykstant intensyviems debatams dėl integracijos.
Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomasas de Maiziere
Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomasas de Maiziere / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Vokietija Islamas

„Mes sutinkame, kad atmetame burką, mes sutinkame, kad norime įvesti teisinį reikalavimą rodyti savo veidą tose vietose, kur tai yra būtina mūsų visuomenės sambūviui: prie vairo, valstybinėse įstaigose, metrikacijos įstaigoje, mokyklose ir universitetuose, valstybės tarnyboje, teisme“, – sakė jis po susitikimo su jo konservatorių partijai priklausančiais kolegomis iš regionų.

T.de Maiziere'as visuomeninei televizijai sakė, kad visą veidą dengiantis šydas „netinka mūsų kosmopolitiškoje šalyje“.

„Mes norime rodyti savo veidus vieni kitiems, štai kodėl sutinkame, kad tai atmetame; klausimas yra tas, kaip įtvirtinti tai įstatymu“, – sakė jis.

T.de Maiziere'as užsiminė, kad parlamente, „tikėtina“, bus pritarta burkos uždraudimui tik su tam tikromis sąlygomis, o ne visiškam draudimui, kuriam pritaria kanclerės Angelos Merkel Krikščionių sąjungos bloko griežtosios dešinės linijos šalininkai.

A.Merkel dešiniųjų ir kairiųjų „didžioji koalicija“ turi didelę persvarą žemuosiuose parlamento rūmuose Bundestage.

T.de Maiziere'o pozicija reiškia kompromisą su griežtosios linijos šalininkais prieš kitą mėnesį įvyksiančius dviejų svarbių regionų rinkimus, per kuriuos populistinė dešiniojo sparno „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) turėtų labai sustiprinti savo pozicijas.

Dar praėjusią savaitę jis atmetė konservatyvių regionų vidaus reikalų ministrų raginimą uždrausti burkas ir sakė: „Negalime uždrausti visko, ką atmetame, o aš atmetu burkos nešiojimą.“

Tokius komentarus jis išsakė rugpjūčio 11 dieną, pristatydamas griežtas naujas kovos su terorizmu priemones po dviejų praėjusį mėnesį Vokietijoje įvykdytų atakų, už kurias atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS).

Tarp tų priemonių yra prieštaringai vertinamas pasiūlymas atimti iš džihadistų kovotojų Vokietijos pilietybę.

Tas saugumo paketas taip pat apima raginimą paspartinti nuteistų migrantų deportavimą ir didinti policijos išteklius.

Ypač AfD bandė susieti pernai į Vokietiją atvykusių migrantų ir pabėgelių, kurių daug buvo iš Artimųjų Rytų, rekordinį skaičių su padidėjusia terorizmo grėsme. Tokį argumentą A.Merkel šią savaitę griežtai atmetė per kampanijos renginius savo apygardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius