-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos vyriausybė pritarė galimybei įvesti komendanto valandą, sugriežtinti karantiną

Vokietijos vyriausybė antradienį pritarė kontroversiškoms nacionalinio susirgimų kontrolės įstatymo pataisoms, kurios suteiktų Berlynui daugiau įgaliojimų imtis griežtesnių priemonių koronaviruso epidemijai sutramdyti, tokių kaip komendanto valanda.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pakoreguotas įstatymas, kurį dar svarstys parlamentas, leistų kanclerės Angelos Merkel ministrų kabinetui įvesti nuo 21 iki 5 val. trunkančią komendanto valandą, taip pat uždaryti mokyklas bei įmones vietovėse, kur fiksuojama daug užsikrėtimo atvejų.

Asmeniniams susitikimams ir sportui taip pat bus taikomi griežtesni apribojimai, Vokietijai grumiantis su pavojinga trečiąja pandemijos banga, vis labiau spaudžiančia šalies sveikatos apsaugos sistemą.

Šiuo žingsniu siekiama nutraukti politines rietenas dėl koronaviruso priemonių tarp federalinės vyriausybės ir daug autonomijos turinčių regionų, o manevravimas prieš rugsėjį paskirtus visuotinius rinkimus tik paaštrina įtampą.

Šiuo metu dėl apribojimų tariamasi per konsultacijas su Berlynu, o sprendimus teoriškai įgyvendina federalinės žemės.

Tačiau daugeliu atvejų regionų lyderiai neįveda su A.Merkel sutartų karantino priemonių, o kai kurios žemės net leidžia veikti nebūtinoms parduotuvėms ir kino teatrams.

A.Merkel atstovas spaudai Steffenas Seibertas pirmadienį pareiškė, kad naujosiomis pataisomis siekiama „suvienodinti nacionalines“ taisykles.

Smarkiai paveiktose vietovėse komendanto valanda galiotų nuo 21 iki 5 val., o išimtys būtų taikomos prireikus skubios medicininės pagalbos ir keliaujant į darbą.

Nebūtinos parduotuvės ir kultūros įstaigos turės likti uždarytos, o privatūs susibūrimai bus leidžiami tik susitinkant vieno namų ūkio nariams ir dar vienam asmeniui.

Pagal naujas pataisas, Berlynas įpareigos mokyklas pereiti prie nuotolinio švietimo, jei septynių parų naujų susirgimų vidurkis konkrečiame rajone viršys 200 atvejų 100 tūkst. žmonių. Tokių priemonių įvedimas paprastai priklauso federalinių žemių kompetencijai.

Kabinetas taip pat pritarė naujai taisyklei, įpareigojančiai darbdavius kas savaitę atlikti testus žmonėms, negalintiems dirbti iš namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius