Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos žydai pasmerkė „Amazon“ vykdomą prekybą antisemitizmą skatinančiomis prekėmis

Vokietijos centrinė žydų taryba šeštadienį pasmerkė internetinės mažmeninės prekybos milžinę „Amazon“ už tai, kad ji savo platformoje leidžia pardavinėti antisemitines knygas ir kitas prekes su nacių simboliais bei paragino nedelsiant nutraukti tokią praktiką.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visiškai nepriimtina, kad „Amazon“ platformoje pardavinėjami marškinėliai ir lipdukai, kuriais šlovinamas nacizmas ar skatinama neapykanta mažumoms“, – žiniasklaidos grupei RND duotame interviu pareiškė Tarybos pirmininkas Josefas Schusteris.

Bendrovei „Amazon“ tenka „didelė moralinė ir socialinė atsakomybė“ ir ji negali savęs vadinti paprasta „tiekėja“, pridūrė J.Schusteris.

„Iš tokios bendrovės kaip „Amazon“ bei iš kompetentingų institucijų tikimės, kad jos nedelsiant pašalins tokias prekes iš apyvartos ir sistemingai pradės teisminius procesus“, – pažymėjo J.Schusteris.

J.Schusteris paminėjo tokias brošiūras kaip „Žydas – pasaulio parazitas“ („Der Jude als Weltparasit“), kuri ankstyvą šeštadienį buvo pasiūlyta „Amazon“ platformoje Vokietijoje už 20 eurų.

Bendrovė atsisakė pateikti komentarų agentūrai RND.

Antrojo pasaulinio karo metu per nacių vykdomą genocidą žuvo daugiau kaip šeši milijonai žydų, kurių dauguma buvo iš Europos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius