Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroro aktą Volgograde išgyvenusi trijų mėnesių Vika kovoja dėl gyvybės: ją išgelbėjo savo kūnu uždengusi mama

Trijų mėnesių Vikos, nukentėjusios per sprogimą Volgograde, likimą susijaudinusi stebi visa Rusija. Gruodžio 30 dieną troleibuse sprogus bombai, mergaitė per plauką liko gyva – ją išgelbėjo savo kūnu dukterį uždengusi mama.
Vikos mama A.Šiškova.
Vikos mama A.Šiškova. / vk.com nuotr.

Mažylės sužeidimai buvo tokie dideli, kad medikams teko jai sukelti  medikamentinį miegą. Kaip rašo kompravda.eu, pareigūnams mergaitės artimuosius pavyko nustatyti tik 30-osios dienos vakarą. Mergaitę atpažino jos teta, tuomet paaiškėjo, kas jos tėvai.

Švelnus veidelis, kiekvienas bruožas, riesta nosytė šnirpščia... Pinigai, karjera – visa tai nesvarbu, tai, kas svarbu, miega šalia, – apie dukrą rašė A.Šiškova.

Sprogimo metu kartu su mergaite buvo jos motina ir senelė – Anastasija ir Tatjana Šiškovos. Jos abi žuvo, Anastasija dukrą uždengė savo kūnu, ir taip išgelbėjo jai gyvybę.

Anastasija prieš trejus metus dalyvavo portalo paskelbtame grožio konkurse. Prisistatydama ji rašė, kad dirba sporto instruktore ir medicinos seserimi veteranų ligoninėje.

Draugai Anastasiją apibūdino kaip šviesų ir gyvenimu besidžiaugiantį žmogų. Jie pasakojo, kad jauna moteris labai laukė dukters gimimo, o mažylę vadino savo gyvenimo tikslu.

Moters socialinio tinklo paskyroje iki šiol yra įrašas: „Švelnus veidelis, kiekvienas bruožas, riesta nosytė šnirpščia. Pinigai, karjera – visa tai nesvarbu, tai, kas svarbu, miega šalia.“

Tėvas dukrą augins vienas

Mergaitės tėvą teisėsaugininkai nustatė kitą dieną po sprogimo.

Vasilijus Tolkunovas – karo medikas. Teroro akto dieną jis buvo kitame mieste. Vyras nebuvo oficialiai susituokęs su A.Šiškova, bet pareiškė, kad pats augins lauktą ir mylimą vaiką. Jam padės Anastasijos giminaičiai.

Sausio 1-ąją V.Tolkunovas pasirašė leidimą nugabenti dukterį į Maskvą. Mergytė ir 9 metų Olia, taip pat nukentėjusi per teroro aktą, buvo nuskraidintos specialiu lėktuvu.

„Tėvas labai jaudinosi, ar duktė atlaikys skrydį. Jam buvo viskas paaiškinta. Sostinėje bus suteikta geriausia pagalba, kurios joms dabar labai reikia“, – portalas cituoja gydytojus.

Mergaitės bus gydomos Respublikinėje vaikų klinikinėje ligoninėje.

Per sprogimą troleibuse žuvo 14 žmonių, 11 – tragedijos vietoje, 2 mirė vežant į gydymo įstaigą, vienas – nuo patirtų traumų ligoninėje.

Tai buvo antras teroro aktas Volgograde – mažiau kaip prieš parą sprogo galingas užtaisas geležinkelio stotyje.

RT nuotr./Sprogimas Volgograde
RT nuotr./Sprogimas Volgograde

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius