Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Volgograde bombas susprogdinę mirtininkai buvo apmokyti Šiaurės Kaukaze

Mirtininkai, gruodžio pabaigoje įvykdę sprogdinimus Rusijos pietiniame Volgogrado mieste, buvo atvykę iš Šiaurės Kaukazo, žiniasklaidai sakė vienas šaltinis teisėsaugos tarnybose, remdamasis preliminariais tyrimo duomenimis.
Galingo sprogimo suniokotas troleibusas Volgograde
Galingo sprogimo suniokotas troleibusas Volgograde / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Buvo padaryta preliminari išvada dėl tų teroro išpuolių. Pirminė analizė, pagrįsta turimais įrodymais, rodo, kad mirtininkai, susisprogdinę Volgogrado geležinkelio stotyje ir 15-ojo maršruto troleibuse, buvo apmokyti ne Volgogrado srityje – jiems buvo įsakyta atvykti čia ir destabilizuoti miestą mirtininkų sprogdinimais, siekiant nužudyti ir sužeisti daug žmonių“, – sakė jis.

Sprendžiant iš preliminarios informacijos, mirtininkai sprogdintojai buvo apmokyti Šiaurės Kaukaze, kur Rusijos federalinės pajėgos kovoja su islamistais sukilėliais, nurodė šaltinis, kurio žodžius citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Pasak jo, mirtininkai sprogdintojai galėjo prasmukti į Volgogrado sritį aplinkiniais keliais, vengdami plentų, kuriuos kontroliuoja policija.

Susprogdintame troleibuse rasti palaikai patvirtina, kad užpuolikas buvo vyras, nurodė šaltinis.

Sprogdinimas Volgogrado geležinkelio stotyje, įvykdytas gruodžio 29-ąją, ir sprogdinimas troleibuse gruodžio 30-ąją pareikalavo 34 žmonių gyvybių. Dar dešimtys buvo sužeisti.

Rusijos sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnyba ketvirtadienį paskelbė, jog 62 nukentėjusieji buvo hospitalizuoti Volgograde ir Maskvoje, o penkių žmonių būklė tebėra kritinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius