Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Volgoje nuskendusio motorlaivio „Bulgarija“ viduje narai aptiko daugybę lavonų

Pirmadienio rytą ištyrinėję vidines nuskendusio motorlaivio „Bulgarija“ patalpas narai aptiko daugybę žuvusių jo keleivių.
Nuskendus laivui – vis dar nežinia, kiek žmonių žuvo
Nelaimės vietoje dirba per 300 gelbėtojų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Priminsime, kad Rusijoje Volgos upe plaukęs motorlaivis nuskendo sekmadienį. Laive katastrofos metu buvo beveik 200 įgulos narių ir keleivių, tarp jų – nemažai vaikų. Pirmadienį paskelbtais Totorijos respublikos nepaprastųjų situacijų ministerijos duomenimis, išgelbėti pavyko tik 79 žmones, nors iš pradžių pareigūnai labai optimistiškai teigė, kad išgelbėti beveik visi į nelaimę patekę žmonės. Kitais duomenimis, išgelbėta 80 žmonių.

Pirmadienį pranešta, kad laivo viduje rastų negyvų žmonių skaičius artimas skaičiui tų, kurie iki šiol laikyti dingusiais be žinios – rasta 104 žmonės. Trečdalis jų – vaikai, rašo „Izvestija“.

Kaip naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Nepaprastųjų situacijų ministerijos Pavolgio centro viršininkas Igoris Panšinas, narai-gelbėtojai visą naktį beldė į laivo korpusą, tikėdamiesi sulaukti atsakymo iš nuskendusio laivo viduje likusių gyvų žmonių, tačiau jokio atsako nesulaukta. Išaušus rytui narai apšvietė ir apžiūrėjo vidines laivo patalpas – triumus, restoranus, barus ir koncertų salę, kur paprastai susirenka daug žmonių. „Ten yra žmonių. Gyvųjų tarp jų nėra“, – sakė I.Panšinas.

Gelbėjimo operaciją apsunkina blogos oro sąlygos, praneša lenta.ru. Šiuo metu pučia stiprus vėjas, narams sunku nusigauti iki nuskendusio motorlaivio. Stipri srovė nuolat varto laivą nuo šono ant šono. Be to, iš laivo agregatų liejasi degalai, kurie taip pat trukdo narams. Tragedijos vietoje iš viso dirba 307 žmonės. Iš jų – 12 narų.

Žuvusiųjų ieškoma ir abiejuose upės ir 19 greta esančių salų krantuose.

Dviejų denių motorlaivis „Bulgarija“, pastatytas Čekoslovakijoje dar 1955 metais ir priklausantis bendrovei „Argorečtur“, per audrą nuskendo Volgos upėje esančioje Kuibyševo vandens saugykloje už 3 km nuo kranto, greta Siukejevo gyvenvietės. Vandens gylis šioje vietoje – 20 metrų.

Pasak I.Panšino, liudininkai pasakoja, kad prieš pat nelaimę laivas atliko manevrą keisdamas farvaterį, pasviro ant dešiniojo borto, o tada jį užliejo vanduo. Po aštuonių minučių „Bulgarija“ visiškai paniro po vandeniu.

Newsru.com teigia, kad motorlaivyje katastrofos metu keleivių kiekis viršijo leistiną normą – buvo ir neregistruotų keleivių. Iš viso šiuo laivu leistina plukdyti iki 120 žmonių, tačiau paskutiniais duomenimis, jų galėjo būti iki 199. Tik 148 keleiviai vyko su kelialapiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius