-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Volodymyras Zelenskis: Rytų Ukrainoje nebus jokios kapituliacijos

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė, kad mėgindamas užbaigti karą Rytų Ukrainoje Kijevas neišduos nacionalinių interesų.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Patikėkite, jau esu alergiškas žodžiui „kapituliacija“. Norėčiau dar kartą patikinti, kad nebus išduoti jokie Ukrainos nacionaliniai interesai. Tai – ne apie mane ir ne apie Ukrainą“, – sakė jis per renginius Odesoje, skirtus artėjančiai Ukrainos gynėjo dienai paminėti.

Pasak V.Zelenskio, Donbasas yra Ukrainos dalis, kur turi įsivyrauti taika.

VIDEO: Prezidentas Volodymyras Zelenskis aplankė fronto liniją Rytų Ukrainoje

„Turi būti visiškai nutraukta ugnis, grąžinti visi mūsų belaisviai, išvestos užsienio formuotės, atkurta valstybės sienos kontrolė; o vietos rinkimai ten turi įvykti laikantis tik Ukrainos įstatymų ir prižiūrint ne kulkosvaidžiams, o tarptautiniams stebėtojams“, – nurodė prezidentas.

VIDEO: Volodymyras Zelenskis padarė tai, ko iki šiol nėra padaręs nė vienas politikas – prezidentas liko nustebintas

„Mūsų pozicija – pasiekti reikšmingos galios pasitelkiant tvirtą pagrindą, kurį sudaro keli dalykai: tai išmintinga, apgalvota diplomatija, tvirtas saugumo ir gynybos sektorius, ekonomikos atsigavimas, Ukrainos piliečių gerovės užtikrinimas“, - kalbėjo jis.

„Šį pagrindą vientisą gali padaryti tik visų ukrainiečių vieningumas ir vienybė siekiant mūsų pagrindinio tikslo – teritorinio vientisumo atkūrimo ir turtingos bei galingos Ukrainos gimimo“, – teigė V.Zelenskis.

Konkrečias priemones šiems tikslams pasiekti valstybės vadovas pažadėjo įtraukti į ruošiamą naująją Ukrainos nacionalinio saugumo strategiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius