Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos išvengė batų smūgio

Antrą kadenciją baigiančio Jungtinių Valstijų prezidento George'o W.Busho netikėtą vizitą Irake užgožė incidentas, kai per spaudos konferenciją į galingiausios pasaulio valstybės lyderį buvo paleisti du batai, rašo BBC.
Batą metęs asmuo iš karto buvo sulaikytas
Irako žurnalistas pavadino G.W.Bushą šunimi ir sviedė savo apavą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Irako žurnalistas pavadino G.W.Bushą šunimi ir sviedė savo apavą, tačiau nepataikė ir netrukus buvo pargriautas ant grindų apsaugos darbuotojų. Šiuo metu G.W.Bushas tęsia savo vizitą Afganistane, kur lanko savo šalies pajėgas. Į Bagramą JAV prezidentas atvyko dar prieš aušrą. Pranešama, kad G.W.Bushas ketina susitikti su Afganistano prezidentu Hamidu Karzajumi.

Lankydamasis Bagdade Jungtinių Valstijų lyderis su Irako premjeru Nouri Maliki pasirašė naują JAV ir Irako saugumo susitarimą. Sutartyje numatyta, kad JAV pajėgos Iraką paliks 2011 m. – praėjus aštuoneriems metams po Amerikos invazijos į šią šalį.

Kalbėdamas likus tik penkioms savaitėms iki savo posto perdavimo naujai išrinktam prezidentui Barackui Obamai G.W.Bushas pažymėjo, kad karas Irake nesibaigė ir šioje šalyje dar daug reikia padaryti.

Įpusėjus spaudos konferencijai, kurioje, be G.W.Busho, dalyvavo ir N.Maliki, Irako televizijos žurnalistas Muntadaras al Zaidi atsistojo, sušuko „šunie, tai atsisveikinimo bučinys nuo Irako žmonių“ ir staiga metė į JAV prezidentą savo batą. Apavas praskrido pro pat G.W.Bushą.

Arabų kultūroje batų padų parodymas yra paniekos ženklas. Prieš mesdamas antrąjį savo batą, kurio G.W.Bushui taip pat pavyko išvengti, M.al Zaidi pasakė: „Tai už našles, našlaičius bei visus tuos, nužudytus Irake.“

Po šito žingsnio „al Baghdaiya“ televizijos korespondentas apsauginių buvo pargriautas ant žemės ir išvestas iš salės.

„Jei norite sužinoti daugiau faktų, į mane metė 10 dydžio batus“, – po incidento juokavo G.W.Bushas.

„Al Baghdaiya“ vadovas naujienų agentūrai AP tvirtino nenumanąs, kas paskatino M.al Zaidi užpulti prezidentą G.W.Bushą. Tačiau, pasak kai kurių pranešimų, žurnalistas kartą buvo pagrobtas ir sumuštas kovotojų. „Bandau susisiekti su M.al Zaidu, bet jis pradingo. Jo telefonas išjungtas“, – tvirtino televizijos vadovas.

Pasak kitų spaudos konferencijoje dalyvavusių žurnalistų, išpuolis prieš JAV prezidentą buvo simbolinis. Irako gyventojai mėtė batus ir į buvusio šalies diktatoriaus Saddamo Husseino paminklą, kai jis buvo nuverstas.

Bushas išvengė batų smūgio:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius