-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

W.Ruto po prisaikdinimo žada dirbti dėl visų Kenijos žmonių

Williamas Ruto, antradienį per iškilmingą ceremoniją prisaikdintas Kenijos prezidentu, pažadėjo dirbti visiems šalies gyventojams.
Temos: 1 Kenija

Prieš penkias savaites W.Ruto nedideliu skirtumu laimėjo trokštamą postą per įtemptus, bet daugiausia taikius rinkimus.

Jo inauguracijoje viename iš Nairobio stadionų dalyvavo regiono valstybių vadovai ir dešimtys tūkstančių žiūrovų. Daugelis jų vilkėjo geltonai – tai W.Ruto partijos spalva – garsiai džiūgavo ir mojavo Kenijos vėliavomis.

„Dirbsiu visiems Kenijos žmonėms, nesvarbu, už ką jie balsavo“, – inauguracinėje kalboje sakė 55 metų prezidentas. Jis taip pat paskelbė apie virtinę priemonių, skirtų šalies ekonominėms problemoms spręsti.

„Per šį procesą pademonstravome savo demokratijos brandą, savo institucijų tvirtumą ir Kenijos žmonių atsparumą“, – sakė W.Ruto.

Savo prisaikdinimą penktuoju po Kenijos nepriklausomybės paskelbimo prezidentu jis pavadino „labai ypatinga akimirka“ ir pridūrė: „Šiandien noriu padėkoti Dievui, nes vienas kaimo berniukas tapo Kenijos prezidentu.“

W.Ruto – ambicingas politikas, nuo 2013 metų ėjęs viceprezidento pareigas – per rugpjūčio 9-osios rinkimus mažiau nei dviem procentiniais punktais aplenkė savo varžovą Railą Odingą. Pastarąjį rėmė dabar kadenciją užbaigęs prezidentas Uhuru Kenyatta.

Aukščiausiasis Teismas rugsėjo 5 dieną vienbalsiai patvirtino W.Ruto pergalę, atmesdamas jo oponentų pareiškimus dėl sukčiavimo.

Šio greitai praturtėjusio verslininko, kadaise pakelėje prekiaudavusio viščiukais, laukia sunkus darbas valdyti susiskaldžiusią šalį, besigrumiančią su didele pragyvenimo išlaidų krize, jaunimo nedarbu ir alinančia sausra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius