-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wagner“ pranešė apie pasikeitimus ir grįžimą į karą Ukrainoje

„Wagner Group“ oficialiai tapo „Rosgvardijos“ padaliniu. Visiems darbuotojams buvo pasiūlyta pasirašyti naują sutartį arba baigti dirbti pagal galiojančią sutartį. Buvusios privačios samdinių kariuomenės struktūra ir veiklos tvarka nesikeičia, vadai lieka tie patys, rašoma grupės „Telegram“ kanale.
„Wagner“ kariai Rostove prie Dono
„Wagner“ kariai Rostove prie Dono

Žadama, kad naujasis „Rosgvardijos“ dalinys grįš į karą Ukrainoje – jam nuo nulio sukurs specialią bazę fronto zonoje. Šiuo metu vyksta šaukimas iš rezervo, taip pat naujų 20 iki 55 metų amžiaus narių priėmimas, skelbia leidinys „The Moscow Times“.

Pranešime minima, kad norintys prisijungti prie „Wagner“ negali turėti neišnykusio teistumo, būti ieškomi, policijos prižiūrimi arba turėti draudimą išvykti. Įdomu, kad detalizuojama, jog sutartys sudaroma su įvairių kategorijų asmenimis: „Projektas K“ (buvę kaliniai), „Umbrella“ (ŽIV ir hepatitu sergantys asmenys), užsieniečiai. Minimalus terminas – 6 mėnesiai. Sakoma, norintiems dirbti „toli“ – pavyzdžiui, Afrikoje – minimalus terminas yra 9 mėnesiai. Priduriama, kad „užduotys Baltarusijoje taip pat išlaikomos“.

Kartu „Wagner“ pabrėžė, kad asmenys, perėję iš samdinių kariuomenės į Gynybos ministerijos struktūras ir jos kontroliuojamus „savanorių“ dalinius, atgal nebus priimami.

Spalio viduryje Valstybės Dūma pirmuoju svarstymu pritarė įstatymo projektui dėl „savanorių dalinių“ kūrimo „Rosgvardijoje“.

Anksčiau „Telegram“ kanalas „VCHK-OGPU“ rašė, kad žuvusiojo Jevgenijaus Prigožino sūnus Pavelas derasi dėl samdinių perėjimo į Viktoro Zolotovo vadovaujamą „Rosgvardiją“, siekiant „išsaugoti prekės ženklą ir turtą“. Naujuoju „Wagner“ vadovu gali tapti samdinių vadas Antonas Jelizarovas su šaukiniu „Lotosas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius