Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Walesa perspėja rinkėjus nebalsuoti už Kaczynskį

Buvęs Lenkijos „Solidarumo“ lyderis Lechas Walesa sukritikavo antrajame prezidento rinkimų rate liepos 4 dieną dalyvausiantį konservatorių kandidatą Jaroslawą Kaczynskį pavadindamas jį „nelaime“.
Jaroslawas Kaczynskis laukia antrojo turo ir neprarada vilties.
Jaroslawas Kaczynskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lechas Walęsa

„Perspėju, kad jis yra tikra nelaimė“, – sakė interviu Lenkijos naujienų kanalui TVN24 L.Walesa pirmadienį, po pirmojo prezidento rinkimų turo, kuriame J.Kaczynskis surinko vos penkiais procentais mažiau balsų už savo varžovą liberalų kandidatą Bronislawą Komorowskį.

 Buvęs Lenkijos prezidentas L.Walesa jau seniai garsėjo nesutarimais su J.Kaczynskiu ir jo broliu dvyniu, per lėktuvo katastrofą prie Smolensko balandį žuvusiu prezidentu Lechu Kaczynskiu.

 Interviu L.Walesa prisiminė sunkumus, kurie iškilo Lenkijai santykiuose su kitomis Europos Sąjungos partnerėmis, ypač Vokietija, kai 2006–2007 metais J.Kaczynskis vadovavo šalies vyriausybei. Tuo laikotarpiu šalies santykiai su Rusija taip pat pablogėjo.

„Lenkija negali būti bandomasis triušis. Lenkija yra Europos dalis. Su kaimynais reikia derėtis, o ne mosuoti kardu ir juos įžeidinėti“, – sakė L.Walesa.

Negalutiniais pirmadienį rinkimų komisijos paskelbtais duomenimis, parlamento vadovas ir laikinai prezidento pareigas einantis 58–erių metų B.Komorowskis surinko truputį daugiau nei 41 procentą rinkėjų balsų ir aplenkė opozicijos lyderį ir velionio prezidento brolį dvynį 61–erių metų J.Kaczynski, už kurį pasisakė beveik 37 procentai rinkėjų.

Kadangi nė vienas kandidatų negavo 50 procentų rinkėjų paramos, liepos 4 dieną rengiamas antrasis prezidento rinkimų ratas.

Trečioje vietoje liko 14 procentų balsų surinkęs socialdemokratų lyderis 36–erių Grzegorzas Napieralski, nuo kurio rinkėjų pasirinkimo ateityje priklausys antrojo prezidento rinkimų turo nugalėtojas.

Vis tik dauguma apžvalgininkų mano, kad G.Napieralskio rinkėjai balsuos prieš tiesmukos kritikos kairiesiems negailintį J.Kaczynskį.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius