Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„WikiLeaks“ įkūrėjo Juliano Assange'o advokatų grupei vadovaus garsus Ispanijos teisėjas Baltasaras Garzonas

Garsus Ispanijos žmogaus teisių bylų tyrėjas Baltasaras Garzonas vadovaus teisininkų grupei, atstovaujančiai teisme tinklalapį „WikiLeaks“ ir jo įkūrėją Julianą Assange'ą, valstybių paslaptis viešinantis portalas paskelbė antradienį.
„WikiLeaks“
„WikiLeaks“ / „Scanpix“ nuotr.

J.Assange'as šiuo metu yra Ekvadoro ambasadoje Londone, kur pasiprašė politinio prieglobsčio, kai pralaimėjo teisinę kovą, kai siekė išvengti ekstradicijos į Švediją, kur turėtų būti apklaustas dėl įtariamo išžaginimo ir lytinės prievartos.

B.Garzonas, labiausiai pagarsėjęs, kai išdavė tarptautinį arešto orderį buvusiam Čilės diktatoriui Augusto Pinochetui, neseniai susitiko su J.Assange'u ambasadoje, siekdamas aptarti naują teisinę strategiją, sakoma jų abiejų patvirtintame pranešime.

Pranešime nurodoma, kad B.Garzono vadovaujama advokatų grupė sieks „ginti “WikiLeaks„ ir Julianą Assange'ą nuo esamų procesinių pažeidimų ir tarptautinės finansų sistemos šališkų neteisminių veiksmų“ prieš buvusį kompiuterinį įsilaužėlį ir jo tinklalapį.

B.Garzonas taip pat sieks „parodyti, kaip slapti JAV procesai prieš Julianą Assange'ą ir “WikiLeaks„ kompromitavo ir aptemdė kitus teisinius procesus, įskaitant ekstradicijos procesą prieš poną Assange'ą“.

Šis teisėjas anksčiau yra išsakęs susirūpinimą dėl esą nepakankamų saugiklių ir skaidrumo veiksmuose prieš J.Assange'ą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius