-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„WikiLeaks“: Pakistano spectarnybos 10 metų padėjo slapstytis Osamai bin Ladenui

„WikiLeaks“ skelbiamais duomenimis, Pakistano saugumas 10 metų padėdavo „teroristui Nr. 1“ slapstytis nuo JAV karių, praneša „The Telegraph.“
O. bin Ladenas
O.bin Ladenas / „Scanpix“ nuotr.

„WikiLeaks“ skelbiamuose dokumentuose rašoma, kad Pakistano spectarnybos įspėdavo O.bin Ladeną apie galimą užpuolimą kiekvieną kartą, kai tik amerikiečiai aptikdavo, kur jis slepiasi.

2009 metais Tadžikistano Vyriausybė perspėjo JAV, kad O.bin Ladeną sugauti bus sudėtinga dėl šio gerų ryšių su Pakistano kariškiais. Generolas Abdullo Nazarovas, Tadžikistane atsakingas už kovą su terorizmu, amerikiečiams pasakojo, kad Pakistane „daugybė žmonių“ žino, kur slepiasi O.bin Ladenas. Jis teigė, kad Pakistane O.bin Ladenas nebuvo žmogus-vaiduoklis, tačiau kiekvieną kartą, kai JAV kariškiai pradėdavo operaciją, Osama gaudavo žinią iš savo draugų Pakistano saugume.

„WikiLeaks“ duomenys taip pat skelbia, kad Pakistano saugumas slapta perveždavo „al Qaeda“ narius vyriausybiniame oro uoste. „al Qaeda“ kovotojai būdavo pervežami į Afganistaną, kur kovodavo Talibano gretose.

Pranešama ir tai, kad sužinoti O.bin Ladeno slėpimosi vietą pavyko padedant informacijai, kuri gauta iš kalinių Gvantanamo kalėjime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius