Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„World Central Kitchen“: per Izraelio smūgį Gazos Ruože žuvo septyni pagalbos darbuotojai

Pagalbos maistu organizacija „World Central Kitchen“ antradienį pranešė, kad per Izraelio smūgį Gazos Ruože žuvo septyni jos darbuotojai.
VIDEO OBTAINED BY REUTERS / via REUTERS
VIDEO OBTAINED BY REUTERS / via REUTERS

„World Central Kitchen“ sukrėsta patvirtina, kad per IDF [Izraelio kariuomenės] smūgį Gazos Ruože žuvo septyni mūsų komandos nariai“, – sakoma JAV įsikūrusios labdaros organizacijos pareiškime ir priduriama, kad žuvusieji buvo „iš Australijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, JAV ir Kanados bei palestiniečių teritorijų“.

„World Central Kitchen“ yra viena iš dviejų nevyriausybinių organizacijų, vadovaujančių pastangoms pristatyti pagalbą laivais iš Kipro. Ji taip pat dalyvauja statant laikiną prieplauką Gazos Ruože. 

Karui tęsiantis jau šešis mėnesius Jungtinės Tautos perspėjo, kad visiems 2,4 mln. šios teritorijos gyventojų gresia badas, Izraelis patyrė didžiulį tarptautinį spaudimą padidinti humanitarinės pagalbos srautą į blokuojamą ruožą.

Kovo 19 dieną paskelbtoje JT remiamoje ataskaitoje įspėjama, kad pusei Gazos Ruožo gyventojų katastrofiškai trūksta maisto, todėl, nesiėmus skubių priemonių, teritorijos šiaurėje bet kada gali kilti badas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius