-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Xi Jinpingas ir Emmanuelis Macronas remia „negrįžtamą Paryžiaus klimato sutartį“

Kinijos lyderis Xi Jinpingas ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį paskelbė, kad Paryžiaus klimato paktas yra „negrįžtamas procesas“, iš šios sutarties oficialiai traukiantis Jungtinėms Valstijoms.
Xi Jinpingas, Emmanuelis Macronas
Xi Jinpingas, Emmanuelis Macronas / „Scanpix“ nuotr.

Didžiosios valstybės reiškė apgailestavimą ir susirūpinimą, prezidentui Donaldui Trumpui nusprendus išvesti Ameriką iš Paryžiaus klimato pakto, nors daugėja įrodymų, kad klimatas iš tikrųjų keičiasi dėl žmonijos veiklos, ir tai daro didelį poveikį.

Vašingtonas laišką apie savo apsisprendimą dėl sutarties, kurią padėjo parengti D.Trumpo pirmtakas Barackas Obama, Jungtinėms Tautoms pateikė pirmadienį, anksčiausia įmanoma data. Tokiu būdu didžiausia pasaulio ekonomika tapo vienintele iš susitarimo pasitraukti ketinančia valstybe.

JAV iš Paryžiaus sutarties oficialiai pasitrauks 2020 metų lapkričio 4-ąją – kitą dieną po JAV rinkimų, per kuriuos D.Trumpas tikisi užsitikrinti antrąją kadenciją, apeliuodamas į baltaodžių darbininkų klasę.

Bendrame pareiškime, paskelbtame po Xi Jinpingo ir E.Macrono derybų Pekine, abu lyderiai patvirtino „savo tvirtą paramą Paryžiaus sutarčiai, kurią jie laiko negrįžtamu procesu ir kompasu ryžtingiems veiksmams dėl klimato“.

Tiesiogiai nepaminėdamas JAV, E.Macronas, po derybų sėdėdamas šalia Kinijos prezidento, pareiškė „smerkiantis kitų pasirinkimus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius