-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Y.Suga žada daugiausia dėmesio skirti kovai su COVID-19 ir ekonomikos gaivinimui

Naujasis Japonijos premjeras Yoshihide Suga trečiadienį pažadėjo vadovaudamas vyriausybei didžiausią dėmesį skirti dviem prioritetams: pastangoms vėl užkurti ekonomiką ir kovai su koronavirusu.
Yoshihide Suga
Yoshihide Suga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau trečiadienį rekordiškai ilgai japonų vyriausybei vadovavęs Shinzo Abe formaliai atsistatydino kartu su savo kabinetu, likus metams iki jo kadencijos pabaigos.

Savo pirmojoje kalboje po to, kai parlamentas išrinko jį premjeru, Y.Suga pabrėžė, kad jo ministrų kabinetas sieks tęsti Sh.Abe politiką.

„Turime tęsti politiką, kurią vykdė Abe administracija. Jaučiu, kad tai yra misija, kuriai esu pakviestas“, – žurnalistams sakė Y.Suga.

Jis nelietė klausimų apie galimybę surengti pirmalaikius rinkimus, kad užsitikrintų visuomenės palaikymą. Naujasis premjeras sakė, kad „visuomenė dabar nori, kad mums pavyktų greitai nutraukti pandemiją ir tuo pačiu metu stabiliai atkurti ekonomiką“.

„Jie labiausiai trokšta pasiekti infekcijos plitimo prevenciją ir atstatyti ekonomiką... Tikimės, kad pirmiausia padarysime viską šiuo klausimu“, – pabrėžė Y.Suga.

Jis nedaug kalbėjo apie politinę ideologiją ar užsienio politikos tikslus, bet pažadėjo administracinę reformą.

Be to, Y.Suga sakė, kad sieks stabilių santykių su Kinija ir Rusija bei tęsti tvirtus ryšius su Vašingtonu.

Tačiau jis nepateikė jokių detalių ir nepaminėjo tebesitęsiančios įtampos su Pietų Korėja ar apie gynybos strategijos specifiką, ypač Šiaurės Korėjos atžvilgiu.

Y.Suga atėjo į politiką prieš kelis dešimtmečius ir išgarsėjo kaip žmogus, mokantis prastumti vyriausybės politiką per kartais nesukalbamą biurokratinį aparatą.

Jis atkakliai gynė vyriausybę dirbdamas jos atstovu, kartais apsikeisdamas su žurnalistais aštriomis replikomis.

Jo, kaip braškių ūkininko ir mokytojos sūnaus, kukli kilmė, išskiria jį iš daugelio Japonijos „mėlynojo kraujo“ politinio elito atstovų.

Tačiau nors Y.Suga reiškė palaikymą tam tikroms priemonėms, skirtoms padėti tokioms kaimiškoms vietovėms kaip jo gimtinė Japonijos šiaurinėje Akitos prefektūroje, jo politinės pažiūros tebėra paslaptis.

Jis laikomas labiau pragmatiku negu ideologu, o kampanijos metu jis daugiau kalbėjo apie būtinybę imtis administracinių reformų nei apie kokius nors abstrakčius pagrindinius principus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius