Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Yassero Arafato mirtį tirs Prancūzijos teismas

Buvusio palestiniečių lyderio Yassero Arafato našlė ir duktė padavė ieškinį į Prancūzijos teismą, reikalaudamos ištirti politiko mirtį, pranešė jų advokatas Pierre`as-Olivier Suru.
Palestinos lyderis Yasseras Arafatas 1994-aisiais
Palestinos lyderis Yasseras Arafatas 1994-aisiais / „Scanpix“ nuotr.

Suha ir Zawra Arafat padavė civilinį ieškinį nežinomiems asmenims dėl nužudymo. Bylą tirs teismas Paryžiaus Nantero priemiestyje. Advokatas, kaip pažymi „The Daily Telegraph“, pabrėžė, jog Suhra Arafat nekaltina nieko konkrečiai dėl savo vyro mirties – nei valstybės, nei grupės žmonių, nei vieno žmogaus.

Y.Arafatas mirė karinėje ligoninėje Paryžiuje 2004 metais, oficialiais duomenimis, dėl plataus kraujo išsiliejimo į smegenis. Bet jo našlė įtaria, kad politikas buvo nunuodytas poloniu-210. Šios radioaktyvios medžiagos pėdsakų rasta ant jo drabužių ir asmeninių daiktų per televizijos kanalo „Al Jazeera“ atliktą tyrimą. Todėl Suha Arafat pareikalavo ekshumuoti savo vyro kūną.

Dabartinis Palestinos savivaldos vadovas Mahmudas Abbasas sutiko su ekshumacija, kad būtų galima atlikti radiologijos ekspertizę. Kada vyks ekshumacija, nepranešta.

Yassero Arafato sveikatos būklė smarkiai pablogėjo2004 metų spalio 12 dieną. Tada pasirodė gandų, kad jį galėjo nunuodyti Izraelio žvalgybos agentai. Šie gandai nebuvo nei patvirtinti, nei paneigti. Po 11 mėnesių, lapkričio 11 dieną, Y.Arafatas mirė. 2005 metais Palestinos tyrėjai atmetė nunuodijimo versiją, taip pat AIDS ir vėžį, kaip galimas politiko mirties priežastis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius