Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Yra šalis, kurios krizė nepalietė

Albanijos, kuri taip ir nespėjo visiškai integruotis į pasaulio finansinę sistemą, globalus ekonomikos nuosmukis praktiškai nepaveikė.
Albanijos Nacionalinis bankas pasaulinės krizės beveik nepajuto.
Albanijos Nacionalinis bankas pasaulinės krizės beveik nepajuto. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Finansai Albanija

Kaip rašoma naujienų portale www.rg.ru, Albanijos finansinės institucijos nedalyvavo jokiuose rimtesniuose investiciniuose projektuose, o juo labiau užsienyje, kreditavimas čia taip yra minimaliame lygyje, taigi per visą pasaulį nusiritusi finansinė krizė šios šalies gyvenimo beveik nepalietė. Čia nėra masinių atleidimų iš darbo, kainų pokyčių nepastebima nei produktų, nei nekilnojamojo turto srityje, beveik nepasikeitė ir nacionalinės valiutos ir euro bei dolerio santykis.

Tiesa, vietiniams žmonėms tai galbūt ir nėra itin didelė paguoda. Mat, kaip rašoma portale, vietinių nuotaikos galėtų būti apibūdinamos kaip nestabilios ir susirūpinusios. Žmonės vis dar atsimena 1997-uosius, kai Albanijoje per vieną valandą griuvo visos finansinės piramidės ir žmonės prarado apie 98 proc. savo pinigų. Tuo metu finansinė griūtis privedė šalį prie chaoso ir anarchijos, ginkluotų neramumų.

Pasimokę iš tų laikų žmonės linkę nebesusidėti nei su valdžia, nei su bankais ir  pinigus laiko namuose. Taigi, nors apie ekonomikos klestėjimą šioje šalyje vargu ar galima būtų kalbėti, albanai bent jau džiaugiasi, kad pasaulio finansinė krizė jų šalies situacijos nepablogino dar labiau.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius