-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Zagrebe per riaušes nukentėjo 33 žmonės (nuotraukos)

Per neramumus Kroatijos sostinėje Zagrebe šeštadienį nukentėjo 33 žmonės, tarp jų – 21 policijos pareigūnas. Už agresyvų elgesį sulaikyti 58 žmonės, praneša naujienų agentūra AFP, kurios fotografas taip pat pateko tarp sulaikytųjų.
Policijos ir protestuotojų susidūrimas Zagrebe
Policijos ir protestuotojų susidūrimas Zagrebe / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neramumai Zagrebe prasidėjo po taikios 1991–1995 metų karo veteranų akcijos, kai premjerės Jadrankos Kosor priešininkai pamėgino prasibrauti prie vyriausybės rūmų. Policijos duomenimis, antrosios akcijos dalyviai – jauni žmonės, kurie susibūrė pagal kvietimus socialiniame tinkle „Facebook“. Juos palaikė ir futbolo sirgaliai.

Kaip paaiškina AFP, Zagrebe yra uždraustos bet kokios akcijos prie vyriausybės rūmų. Policininkai, mėgindami neleisti protestuotojams įeiti į uždraustą zoną, panaudojo gumines lazdas, o jaunuoliai pareigūnus apmėtė akmenimis, fakelais, plytgaliais ir buteliais.
 
Opozicija tvirtina, kad J.Kosor vyriausybė turi prisiimti atsakomybę už nedarbą, aukštą pragyvenimo kainą ir nesugebėjimą kovoti su korupcija. Veteranų akcijos dalyviai taip pat reiškė nepasitenkinimą vyriausybės vykdoma politika ir reikalavo „nutraukti veteranų persekiojimą“.

Pati J.Kosor atsisakė komentuoti protesto akcijas, tačiau vyriausybės atstovas spaudai pasmerkė „chuliganizmą ir smurtą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius