Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žemės drebėjimas Filipinuose pareikalavo vieno vaiko gyvybės

Pietų Filipinus trečiadienį sukrėtęs 6,4 balo žemės drebėjimas pareikalavo vieno vaiko gyvybės, pranešė Tulunano miesto meras.
Žemės drebėjimas Filipinuose
Žemės drebėjimas Filipinuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pavakarę Mindanao salą sukrėtus požeminiam smūgiui, iš namų ir pastatų, įskaitant užsiliepsnojusį prekybos centrą Cheneral Santoso mieste, buvo evakuojami žmonės, pranešė pareigūnai.

Datu Paglase sugriuvus namui žuvo vienas vaikas, o gretimame Tulunano mieste sugriuvus dviem namams buvo sužeisti keturi gyventojai, naujienų agentūrą AFP informavo Tulunano meras Reuelis Limbunganas.

„Tą vaiką prispaudė sugriuvusi namo siena“, jis mirė ligoninėje, nurodė R.Limbunganas.

Pasak gelbėtojų ir vietos pareigūnų, kitose Mindanao vietose žuvusiųjų nėra, o gelbėtojas Anthony Allada vietos televizijai sakė, kad 20 žmonių gydomi dėl sužeidimų Magsaisajuje, esančiame netoli žemės drebėjimo epicentro.

Dar trys žmonės buvo sužaloti Mlange, informavo miesto vicemeras Joselito Pinolis.

Žemės drebėjimo epicentras buvo 14 km gylyje, o po jo buvo užfiksuoti dar mažiausiai du pakartotiniai požeminiai smūgiai, informavo JAV Geologijos tarnyba (USGS).

„Tai buvo galingiausias žemės drebėjimas, kokį esu patyrusi“, – vietos televizijai sakė didžiausio Mindanao miesto Davao merė ir šalies prezidento duktė Sara Duterte.

Filipinai priklauso dideliu seisminiu aktyvumu pasižyminčiam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“, besitęsiančiam nuo Kamčiatkos per Japoniją, Pietryčių Aziją ir Ramiojo vandenyno salynus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius