Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 05 /14:09

Žemės drebėjimas įkalino sužeistus alpinistus ant vieno aukščiausių Pietryčių Azijos kalnų

Gelbėjimo komanda jau išskubėjo link vieno aukščiausių Pietryčių Azijos kalnų Malaizijoje, kur po 6.0 balų pagal Richterio skalę žemės drebėjimo įkalinti keliautojai, skelbia BBC.
Kinabalu kalnas.
Kinabalu kalnas. / wikipedia.com nuotr.

Manoma, kad 145 žmonės šiuo metu yra užstrigę ant Kinabalu kalno, kurio aukštis siekia 4095 metrus. Malaizijos turizmo ministerijos teigimu, daugelį žmonių sužeidė krintantys akmenys. 

„Apie 40 keliautojų sužeisti sunkiai. Jiems sulaužyti šonkauliai, rankos, kojos, sužeistos galvos. Laukiame, kada juos pasieks gelbėjimo komanda“, – sakė turizmo ministerijos atstovas.

„Apie 40 keliautojų sužeisti sunkiai. Jiems sulaužyti šonkauliai, rankos, kojos, sužeistos galvos, – sakė turizmo ministerijos atstovas.

„Dar nuo 105 iki 109 žmonių yra įkalinti ne tokioje pavojingoje vietoje. Tarp jų – vienas iš Sabah parko pareigūnų. Mes jiems patarėme laukti pagalbos ir nejudėti. Baiminamės, kad krintantys akmenys ir uolų nuolaužos gali juos sužeisti“, – pridūrė jis.

Žemės drebėjimas buvo toks smarkus, kad sugriovė Kinabalu kalno uolinius iškyšulius, vadintus „Asilo ausimis“.

Malaizijos meteorologijos departamentas paskelbė, kad požeminių smūgių epicentras buvo Sabos valstijos Ranau rajono šiaurės vakarinėje dalyje, o jų židinys buvo 54 km gylyje.

Sabos parkų tarnybos direktorius Jamili Naisas sakė, kad du alpinistus, kurie buvo sužeisti ant Kinabalu kalno, pavyko nugabenti žemyn. Manoma, kad ant kalno šlaitų yra likę įstrigę dar 137 žmonės, iš kurių devyni buvo sužeisti.

Įprasta kopimo trasa veikiausiai tapo nepraeinama arba pavojinga dėl akmenų griūčių, sukeltų žemės drebėjimo ir silpnesnių pakartotinių smūgių.

Parkų tarnybos direktorius sakė, kad sraigtasparniai negali pasiekti incidento vietos dėl nepalankių orų ir didelio aukščio, bet nacionalinio parko reindžeriai ir kalnų vedliai stengiasi padėti įstrigusiems žmonėms nusileisti žemyn.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius