Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiauri bausmė nedėvintiems kaukių – prievolė kasti kapo duobes mirusiems nuo koronaviruso

Vieno kaimo gyventojai Indonezijoje, atsisakę nešioti apsaugines kaukes, vietos valdžios yra verčiami iškasti kapo duobes Covid-19 aukoms, rašo CNN.
Kapinės mirusiems nuo koronaviruso Džakartoje
Kapinės mirusiems nuo koronaviruso Džakartoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokių priemonių imtis nuspręsta tikintis, kad truputis „rankų darbo ir empatijos“ įtikins ir kitus prisidėti bei padėti sustabdyti pandemijos plitimą šalyje.

Trims vidutinio amžiaus vyrams ir penkiems nepilnamečiams, viename Indonezijos kaimų, rugsėjo 9 dieną buvo skirta unikali bausmė, pranešė vietos valdžia.

Kaukes yra privaloma dėvėti visose Indonezijos viešose vietose, tačiau didžioji gyventojų dalis tai daryti atsisako, kaip ir laikytis socialinio atstumo.

Ekspertai teigia, kad dėl visuomenės savisaugos stokos Indonezijos valdžios institucijoms yra kur kas sunkiau sustabdyti viruso plitimą.

Koronavirusu šalyje susirgo jau daugiau kaip 230 tūkst. žmonių. Indonezijos sveikatos ministerijos duomenimis, daugiau nei 160 tūkst. iš šių pacientų pasveiko, o mažiausiai 9 100 mirė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kapinės mirusiems nuo koronaviruso Džakartoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kapinės mirusiems nuo koronaviruso Džakartoje

Kadangi pastaraisiais mėnesiais koronaviruso atvejų padaugėjo, Indonezijos vyriausybė dar liepos mėnesį priėmė įstatymą, kuriame reikalaujama, kad žmonės dėvėtų kaukes viešose vietose.

Bendra vadinamoji „trijų ramsčių“ komanda, kurią sudaro Indonezijos nacionalinės ginkluotosios pajėgos, Indonezijos nacionalinė policija ir vietos teisėsauga, yra atsakinga už kaukių apribojimų vykdymą visoje šalyje.

Cerme kaimelyje žmonėms, nenešiojantiems kaukių, suteikiama galimybę – arba susimokėti 150 000 rupijų (10 JAV dolerių) baudą, arba sutikti su tuo, ką vyriausybė vadina „socialine bausme“, nurodė regiono vadovas Suyono.

Anot jo, daugelis gyventojų sutiko su tokiomis „socialinėmis bausmėmis“ kaip atsispaudimų darymas ar valymo darbai, taigi Suyono tikisi, kad tokia bausmė, kaip kapo duobės kasimas, bus ir tam tikra edukacija, rodanti „tikrą ir rimtą Covid-19 poveikį“. Laidojant mirusiuosius, nė vienas iš nubaustųjų kapinėse nebuvo, užtikrino Suyono.

Indonezijos sostinėje Džakartoje valdžia anksčiau šį mėnesį taip pat priėmė panašų sumanymą. Vyrui reikėjo viešai sėdėti karste po to, kai jis buvo sugautas viešoje vietoje nedėvintis kaukės.

Džakartoje sekmadienį buvo nustatyti dideli socialiniai apribojimai, valdžia buvo priversta tai padaryti antrą kartą nuo pandemijos pradžios.

Koronaviruso atvejams sparčiai kylant, miesto sveikatos infrastruktūra gali artėti prie lūžio taško. Jau anksčiau pranešta, kad visi miesto ligoninių skyriai, kuriuose gali būtų gydomi koronaviruso pacientai, jau yra perpildyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius