-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Zimbabvėje prezidento pokyliui bus skerdžiami drambliai, antilopės, liūtas ir buivolai

Zimbabvės prezidentas Robertas Mugabe ketina vasario 28 dieną su trenksmu atšvęsti savo 91-ąjį gimtadienį, ir detalės apie jo planuojamą pokylį jau dabar sukėlė didelį nepasitenkinimą.
Robertas Mugabe
Robertas Mugabe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pokylis planuojamas prašmatniame viešbutyje netoli Viktorijos krioklio, į jį pakviesta 20 tūkst. svečių. Jiems bus pagaminti patiekalai iš dviejų dramblių, dviejų buivolų, penkių antilopių ir vieno liūto. Be to, iš Kinijos bus atsiųsta dar 27 dramblių partija. 

Kaip „Le Figaro“ pasakojo vietinis fermeris, dabar vyksta derybos su parko administracija dėl vietos, kurioje bus skerdžiami gyvūnai. Su viešbučiu dėl mėsos laikymo jau susitarta. 

Jo 90-etis kainavo 40 milijonų dolerių

Ši žinia sukėlė didelį laukinės gamtos gynėjų nepasitenkinimą. Be to, Zimbabvėje aktuali bado problema, tačiau šalies prezidentas demonstruoja prabangą ir švaistosi pinigais savo pokyliams. Pavyzdžiui, jo 90-etis kainavo 40 milijonų dolerių. 

Jo 85-etis buvo atšvęstas irgi įspūdingai: 2 tūkst. butelių šampano, 500 butelių viskio, 8 tūkst. omarų, 100 kilogramų krevečių, 4 tūkst. porcijų juodųjų ikrų. 

R.Mugabe neketina dėl savo amžiaus trauktis iš posto. Praėjusių metų pabaigoje jis pareiškė, kad su valdžia jį gali išskirti tik mirtis. Tiesa, pagal šalies Konstituciją jis savo poste gali likti iki 99 metų amžiaus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius