Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zimbabvės kariškiai neigia įvykdę perversmą

Zimbabvės kariškiai anksti trečiadienį per valstybinę televiziją tiesiogiai paskelbė pareiškimą, kad didelį nerimą sukėlę kariuomenės veiksmai sostinėje nėra perversmas ir kad jie „nukreipti prieš nusikaltėlius“ prezidento Roberto Mugabe aplinkoje.
Robertas Mugabe
Robertas Mugabe / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Zimbabvė

„Nevykdome karinio perversmo“, – pranešime sakė vienas generolas.

„Norime patikinti šalies visuomenę, kad Jo Ekscelencija prezidentas ir jo šeima yra gyvi ir sveiki, o jų saugumas užtikrintas, – sakė generolas. – Veikiame tik prie jo aplinkoje esančius nusikaltėlius, užsiimančius piktavališka veiklą... Kai tik atliksime savo misiją, viskas turėtų grįžti į įprastas vėžes“, - pridūrė jis.

Netoli šalies sostinės Hararės antradienį matėsi važinėjantys šarvuočiai ir daugėjo nuogąstavimų, ar R.Mugabė, šalį valdantis nuo nepriklausomybės nuo Britanijos paskelbimo 1980 metais, tebeturi valdžią.

Pastarosiomis dienomis įtampa tarp 93 metų lyderio ir kariuomenės išaugo.

Vienas liudininkas AFP sakė, kad ankstyvą trečiadienį R.Mugabės asmeninės rezidencijos Boroudeilo rajone girdėjosi šūvių papliūpos. Daugiau informacijos apie šį incidentą šiuo metu nėra paskelbta.

R.Mugabės valdančioji partija ZANU-PF anksčiau antradienį apkaltino armijos vadą generolą Constantino Chiwengą vykdant „išdavikišką veiklą“.

Viešas ginčas tapo dideliu iššūkiu R.Mugabe, kurio sveikata vis labiau prastėja.

C.Chiwenga pareikalavo, kad prezidentas sustabdytų aukšto rango partijos pareigūnų valymus. Tarp atleistų pareigūnų buvo praėjusią savaitę posto netekęs viceprezidentas Emmersonas Mnangagwa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius