-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: ES ketina įvesti sankcijas A.Kabajevai ir patriarchui Kirilui

Europos Sąjunga (ES) planuoja įvesti sankcijas Alinai Kabajevai, moteriai, laikomai Rusijos režimo lyderio Vladimiro Putino mylimąją. Tarp planuojamų sankcionuoti asmenų, rašo „Guardian“, pateko ir Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas patriarchas Kirilas.
Vladimiras Putinas, Alina Kabajeva
Vladimiras Putinas, Alina Kabajeva / Scanpix ir ekrano nuotr.

Du žiniasklaidos šaltiniai nurodė, kad ES pasiūlė sankcijas buvusiai olimpinei gimnastei A.Kabajevai, apie kurios įtraukimą į sankcijų sąrašo projektą pirmoji pranešė agentūra „Bloomberg“.

Patriarchas Kirilas, ilgametis Kremliaus sąjungininkas, palaiminęs karą Ukrainoje, įtrauktas į dokumento projektą, kurį matė „Guardian“ žurnalistai.

A.Kabajeva ir Kirilas yra tik du iš kelių dešimčių asmenų, kuriems pagal valstybių narių svarstomas naujas sancijas būtų uždrausta keliauti į ES, įšaldytas čia esantis jų turtas. Jie „prisijungtų“ prie daugiau kaip 1 tūkst. įtakingų rusų, jau įtrauktų į sankcijų sąrašą.

Naujuosius sąrašus dar turi patvirtinti 27 ES valstybės narės.

Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, dokumente A.Kabajeva apibūdinama kaip „glaudžiai susijusi su prezidentu Vladimiru Putinu“.

A.Kabajeva 2004 m. olimpinėse žaidynėse laimėjo auksą meninės gimnastikos rungtyje, taip pat buvo 2014 m. Sočio žiemos olimpinių žaidynių vėliavnešė. Šešerius metus ji buvo parlamento narė, atstovavusi V.Putino partijai „Vieningoji Rusija“, o vėliau vadovavo vienai didžiausių prokremliškų žiniasklaidos grupių, nors akivaizdžiai stokojo žiniasklaidos valdymo patirties.

2008 m. vienas Maskvos laikraštis teigė, kad V.Putinas slapta išsiskyrė su žmona Liudmila ir planavo vesti sportininkę. Kremlius griežtai paneigė šią istoriją, o tai paskelbęs laikraštis netrukus buvo uždarytas.

2013-aisias, po 30 metų santuokos, V.Putinas su žmona paskelbė apie skyrybas. Praėjusį mėnesį laikraštis „The Wall Street Journal“ rašė, kad JAV administracija sulaikė sankcijų skyrimą A.Kabajevai, nes baiminosi, kad V.Putinas tai supras kaip asmeninį puolimą. Baltieji rūmai griežtai paneigė šį pranešimą, tvirtindami, kad niekas nėra apsaugotas nuo sankcijų.

JAV ir ES jau taikė sankcijas suaugusiems V.Putino vaikams Marijai Voroncovai ir Katerinai Tichonovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius