Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: jei bus išprovokuotas, Kim Jong Unas žada priešui suduoti „mirtiną smūgį“

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) pažadėjo suduoti, jo žodžiais, mirtiną smūgį savo šalies priešams, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
STR / AFP
STR / AFP

Pareiškimas nuskambėjo Pietų Korėjos valdančiajai partijai, griežtai nusiteikusiai Pchenjano atžvilgiu, patyrus pralaimėjimą parlamento rinkimuose.

Branduolinį ginklą turinti Šiaurės Korėja yra paskelbusi Pietų Korėją savo pagrindine prieše, nutraukusi bet kokį tarpusavio bendradarbiavimą, ir pagrasinusi karu dėl menkiausio teritorinio pažeidimo.

Jei Šiaurės Korėja bus išprovokuota, ji „nedvejodama suduos priešui mirtiną smūgį, pasitelkdama visas turimas priemones“, pasak Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA), sakė Kim Jong Unas.

Šias pastabas jis išsakė trečiadienį, tą pačią dieną, kai Pietų Korėjoje vyko parlamento rinkimai, lankydamasis Kim Jong Ilo (Kim Čen Ilo) karo ir politikos universitete, pranešė KCNA.

„Dabar atėjo laikas kaip niekada kruopščiai pasirengti karui, – sakė šios atsiskyrėliškos šalies diktatorius. – [Šiaurės Korėja] turėtų būti tvirčiau ir tobuliau pasirengusi karui, kuris turėtų būti laimėtas be nesėkmių, o ne tik galimam karui.“

Valstybinės žiniasklaidos paskelbtose nuotraukose Kim Jong Unas, apsuptas kariuomenės pareigūnų, apžiūrinėjo, kaip atrodo, Pietų Korėjos sostinės Seulo miniatiūrą, įskaitant Hangango upę, ir Korėjos pusiasalio žemėlapius.

Pietų Korėjos parlamento rinkimuose pralaimėjo dabartinio prezidento Yoon Suk-yeolo (Jun Sukjolo), kuris laikosi griežtos pozicijos Šiaurės Korėjos atžvilgiu ir gerina santykius su Vašingtonu, partija.

Vis dėlto opozicijos pergalė nebuvo tokia įspūdinga, kaip prognozavo apklausos, nes visos opozicinės partijos kartu nesurinko 200 mandatų „superdaugumos“ 300 vietų Nacionalinėje Asamblėjoje.

Tikėtina, kad dėl partijos pralaimėjimo Yoon Suk-yeolas likusius trejus metus iki kadencijos pabaigos bus „šluboji antis“, prarasdamas didelę dalį įtakos valstybinių reikalų tvarkyme.

Pagrindinė opozicinė Demokratų partija (DP), kuri iškovojo triuškinamą pergalę, pasisako už švelnesnį požiūrį į Pchenjaną.

Pasak analitikų, šis rezultatas yra gera žinia Kim Jong Unui, ypač tokiu atveju, jei per lapkritį vyksiančius JAV prezidento rinkimus į valdžią grįžtų Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

Ekspertai spėja, kad D. Trumpas, kuris per savo prezidentavimo laikotarpį surengė istorinius, bet, kaip galiausiai pasirodė, nesėkmingus aukščiausiojo lygio susitikimus su Šiaurės Korėjos lyderiu, grįžęs į Baltuosius rūmus gali vėl atkurti ryšius su Pchenjanu.

Kim Jong Unas neseniai sustiprino karinius ryšius su Rusija, kuri praėjusį mėnesį pasinaudojo savo veto teise Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, iš esmės nutraukdama JT ekspertų vykdomą Šiaurės Korėjai taikomų sankcijų pažeidimų stebėseną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius