Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: mirus Kim Jong-Ilui skilinėjo ledas, kilo pūga, gedėjo net galvą nuleidusi gervė

Net ir Motina Gamta gedi mirusio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-Ilo – jo gimimo vietos apylinkėse skilinėjo ledas, gedulą reiškė japoninė gervė, ketvirtadienį pranešė oficialioji Pchenjano žiniasklaida.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-Ilas
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-Ilas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį ryte, kai Kim Jong-Ilas mirė, neregėtai garsiai skilo ledas Čono ežere Pektaus kalne, be to, tame rajone kilo stipri pūga, pranešė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Pektaus kalnas Šiaurės Korėjoje laikomas šventu, nes iš ten įrengtos slaptos stovyklos šalies įkūrėjas Kim Il-Sungas vadovavo su japonais kovojusiems partizanams.

Šiaurės Korėja tvirtina, kad čia 1942 metais gimė ir jo sūnus Kim Jong-Ilas, nors istorikai sako, kad iš tikrųjų jis gimė Sibire, kur jo tėvas slėpėsi nuo japonų pajėgų.

Antradienį auštant pūga staiga nurimo, tekanti saulė nušvietė horizontą ir šventojo kalno viršūnes, sakoma KCNA pranešime.

Kim Jong-Ilo ant uolų iškaltas užrašas – „Pektus, šventasis revoliucijos kalnas. Kim Jong Ilas“ – esą ryškiai švytėjo iki pat antradienio vakaro.

Ant Čen Iro kalno viršukalnės pirmadienį, kai Pchenjanas paskelbė apie lyderio mirtį, pusę valandos taip pat buvo matomas švytėjimas, teigia KCNA.

Gamtos stebuklas įvyko ir prie Kim Il-Sungo statulos ant Tonghungo kalvos šalies šiaurės rytuose esančiame Hamhungo mieste.

„Antradienį maždaug 21.20 val. (14.20 val. Lietuvos laiku) viena japoninė gervė tris kartus apskrido statulą ir nutūpė ant medžio, – sakoma agentūros pranešime. – Gervė ten tupėjo gana ilgai, nulenkta galva, o paskui nuskrido Pchenjano kryptimi.“

„Tai matydamas, Hamhungo revoliucinio memorialo administracijos direktorius ir kiti (žmonės) sutartinai pasakė, kad net ir gervė atrodė gedinti mirusio Kim Jong-Ilo, nes atskrido čia šaltą naktį, negalėdama jo pamiršti“, – skelbė KCNA.

Šiaurės Korėjos įkūrėjas ir jo sūnus yra ekstravagantiško pomirtinio asmenybės kulto objektai, kuriems priskirtas dieviškas statusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius