Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 29 /15:04

Norvegas žudikas Andersas Behringas Breivikas pripažintas nepakaltinamu, jis gali išvengti kalėjimo

Psichiatrai priėjo prie išvados, kad Andersas Behringas Breivikas, surengęs žudynes Norvegijoje liepos 22 dieną, yra nepakaltinamas ir negali atsakyti už įvykdytus nusikaltimus.
Andersas Behringas Breivikas
Andersas Behringas Breivikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai, kad A.B.Breivikas nepakaltinamas, psichiatrai pranešė Osle surengtos spaudos konferencijos metu, skelbia naujienų agentūra „Agence France-Presse“. Spaudos konferencijoje psichiatrai pristatė 243 puslapių išsamią ataskaitą apie A.B.Breiviko pischinę būklę.

Ataskaitą apie 32-ejų metų A.B.Breiviko psichinę būklę ruošė du psichiatrai. Buvo surengta 13 susitikimų su A.B.Breiviku. Psichiatrai teigia, kad A.B.Breivikas tinkamai bendradarbiavo.

Pats A.B.Breivikas teigia, kad jis yra sveiko proto.

Kaip skelbia „Reuters“, A.B.Breiviko pripažinimas nepakaltinamu reiškia, kad jis išvengs įkalinimo ir bus priverstinai gydomas psichiatrijos klinikoje. Tačiau VG skelbia, kad, nepaisant ataskaitos, A.B.Breivikas bus teisiamas kaip ir visi kiti nusikaltėliai. A.B.Breiviko byla turėtų būti pradėta nagrinėti kitų metų balandžio 16 dieną. Pagal Norvegijos įstatymus, už A.B.Breiviko įvykdytą nusikaltimą gresia 21 metų įkalinimo bausmė.

Liepos 22 dieną A.B.Breivikas iš pradžių Oslo centre susprogdino sprogmenų prikrautą automobilį, o vėliau jaunimo stovykloje nužudė 69 žmones. Iš viso išpuolių metu žuvo 77 žmonės.

Atnaujinta 15.04 val. Kaip skelbia BBC, psichiatrų manymu, A.B.Breivikas kenčia nuo paranoidinės šizofrenijos. Psichiatrai teigia, kad jis gyvena „savo iliuziniame pasaulyje, kuriame jo mintys ir veiksmai valdomi klaidingų įsitikinimų“. Ekspertai sako, kad A.B.Breivikas save laikė „riteriu-tamplieriumi“ ir žudynes neva vykdė vedinas meilės žmonėms.

Prieš ataskaitos paskelbimą aukų interesams atstovaujantis advokatas Johnas Christianas Eldenas sakė, kad svarbiausia yra tai, jog A.B.Breivikas nebūtų paleistas į laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius