-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: R.Protasevičių Graikijoje sekė žvalgybininkai

Baltarusių žurnalistas Romanas Protasevičius ir jo mergina Sofia Sapega dar Graikijoje buvo sekami Rusijos arba Baltarusijos žvalgybos pareigūnų, portalas „Vice“ cituoja graikų pareigūną.
Romanas Protasevičius
Romanas Protasevičius / „Scanpix“/AP nuotr.

„Iš stebėjimo kamerų viešbučiuose, Kretoje ir oro uoste medžiagos matyti, kad juos sekė žvalgybos tarnybos profesionalai, turintys Rusijos pasus“, – portalui sakė Graikijos Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas, nenorėjęs atskleisti tapatybės.

„Manoma, kad tie žmonės veikė Baltarusijos nurodymu ir padėjo nustatyti, kad Protasevičius buvo lėktuve, skrendančiame virš Baltarusijos“, – teigė pareigūnas.

Vienas nepriklausomo naujienų kanalo „Nexta“ įkūrėjų R.Protasevičius ir jo mergina S.Sapega buvo sulaikyti gegužės 23 dieną, kai Baltarusijos dispečeriai iš Atėnų į Vilnių skridusio lėktuvo įgulai pamelavo apie orlaivyje esantį sprogmenį. Lėktuvas buvo priverstas leistis Minske.

R.Protasevičius prieš skrydį kolegoms rašė, kad jį oro uoste sekė nepažįstami asmenys, vienas jų žurnalistą bandė užkalbinti rusiškai.

Anksčiau Graikijos užsienio reikalų viceministras Miltiadis Varvitsiotis vietos žiniasklaidai sakė, kad „Minsko režimas funkcionuoja aštuntojo-devintojo dešimtmečių sovietiniu režimu“.

„Tai – Šaltojo karo procedūros, kurios nėra priimtinos 2021 metais“, – sakė M.Varvitsiotis

Pasak graikų pareigūno, Graikijos tarnybas supykdė toks neoficialių taisyklių, kurios turėtų užkirsti kelią agresyvioms operacijoms ES sostinėje, pažeidimui.

VIDEO: Baltarusijoje nutupdyto lėktuvo bylos tyrėjų raportas: darbo ėmėsi ir FTB

„Graikija sutaria su visais, išskyrus Turkiją. Bendradarbiavimas su Rusija, JAV, likusia Europos Sąjunga Graikijai yra reikalingas politiškai ir ekonomiškai, tačiau (graikai) negali ignoruoti nelegalios pagrobimo operacijos, kuri įvyko daugiausia jos teritorijoje“, – „Vice“ neįvardytas sakė graikų pareigūnas.

Jis pridūrė, kad Graikija rinks įrodymus, jog galėtų prisidėti prie bet kokio atsako ES mastu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius