Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: savo brigadą Lietuvoje Berlynas planuoja sustiprinti 35 tankais „Leopard 2“

Vokietijos valdžios institucijos planuoja užsakyti papildomai pagaminti 35 naujausios A8 modifikacijos tankus „Leopard 2“ ir pristatyti juos Lietuvoje esančiai Bundesvero brigadai sustiprinti, skelbia vokiečių leidinys „Die Welt“.
„Leopard“ tankai
„Leopard“ tankai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak straipsnio, Vokietijos gynybos ministerija apie šį ketinimą informavo Bundestago biudžeto komitetą, tačiau susilaikė nuo viešų komentarų, motyvuodama gynybos susitarimų konfidencialumu.

Leidinio „Die Welt“ komentare parlamentaras Ingo Gedehnsas pagyrė vyriausybės ketinimus, nors ir pažymėjo, kad sprendimas priimtas pavėluotai.

„Jei tankai iš tiesų bus užsakyti brigadai Lietuvoje dabar, tai bus teisingas žingsnis – nors ir šiek tiek pavėluotas laiko požiūriu“, – pažymėjo politikas.

Savo ruožtu vokiečių naujienų svetainė „Bild“ patikslino, kad tankų „Leopard 2“ pristatymas užtruktų maždaug dvejus metus.

Tikimasi, kad Lietuvos brigada pilnai pradės veikti iki 2025 m., o visišką kovinę parengtį pasieks iki 2027 m. Žurnalistai nurodė, kad tokiomis priemonėmis siekiama sustiprinti NATO rytinio flango gynybą nuo galimos Rusijos agresijos.

Anksčiau pranešta, kad pirmadienį į Vilnių atvyko pirmieji Lietuvai priskirtos Vokietijos brigados kariai. Pirminį Vokietijos brigados Lietuvoje elementą sudarys daugiau kaip 20 karių.

„DPA“/„Scanpix“/Vokiečių tankas „Leopard 2“
„DPA“/„Scanpix“/Vokiečių tankas „Leopard 2“

Jie įsikurs Vilniuje ir bus atsakingi už brigados perkėlimo į Lietuvą planavimą bei karinei infrastruktūrai keliamų reikalavimų derinimą.

Iki metų pabaigos išaugęs pirminis štabo elementas taps atsakingu ir už pagalbą perkeliant Vokietijos karius.

Kaip pirmadienį LRT radijui sakė krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas, vokiečių karių perkėlimas vyksta „kaip suplanuota“.

„Šiais metais atvažiuos dar apie 150 karių spalio mėnesį“, – sakė politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius