Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukilėliai Sirijoje gavo 400 tonų ginklų

Jungtinės Tautos (JT) su nerimu priėmė žinią, kad Sirijos sukilėliams buvo perduota nauja itin didelė ginklų partija – iš Turkijos atgabenta apie 400 tonų ginklų.
Sirijos sukilėliai
Sirijos sukilėliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes matėme šiuos pranešimus, tačiau neturime galimybių to patikrinti. Generalinio sekretoriaus pozicija apie tai, kaip pavojinga toliau militarizuoti šį konfliktą, gerai žinoma“, – pareiškė JT atstovas Martinas Nesirky.

Anksčiau JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas ne kartą pareiškė, kad jis kategoriškai pasisako prieš bet kurios iš Sirijoje kovojančių pusių ginklavimąsi. Šaltiniai JT teigia, kad šis opozicijos apginklavimas dar padidins konfliktą ir sukliudys vyriausybės ir opozicijos dialogui. 

„Reuters“, remdamiesi šaltiniu Sirijos opozicijoje, pranešė, kad 400 tonų ginklų nupirko Persijos įlankos šalys, juos iš Turkijos į Siriją nugabeno 20 sunkvežimių. Šie ginklai jau pasiekė sukilėlius šiaurinėje Sirijos dalyje. Pranešama, kad praėjusią savaitę ginklų tiekimas sukilėliams labai suintensyvėjo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius