Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: Ukrainos premjeru gali tapti 35 metų Oleksijus Hončarukas

Ukrainos premjeru gali tapti 35 metų prezidento Volodymyro Zelenskio administracijos vadovo pavaduotojas Oleksijus Hončarukas, praneša žiniasklaida, remdamasi šaltiniais iš valdančiosios partijos „Tautos tarnas“.
Ukrainos Aukščiausioji Rada
Ukrainos Aukščiausioji Rada / „Scanpix“ nuotr.

„Bloomberg“, „Reuters“ ir ukrainiečių portalas „Ukrainska Pravda“, remdamiesi šaltiniais iš „Tautos tarno“, praneša, kad V.Zelenskis į premjero postą siūlys O.Hončaruką.

„Svarstėme tik vieną kandidatą – poną Hončaruką. Turėjome galimybę su juo pasikalbėti ir paklausti bet kokių klausimų“, – televizijos laidoje rugpjūčio 27 dieną kalbėjo naujai išrinkta parlamentarė iš V.Zelenskio partijos Iryna Vereščuk.

Remiantis Ukrainos konstitucija, premjerą paskiria valdančioji koalicija arba daugumą Aukščiausioje Radoje turinti partija.

VIDEO: V.Zelenskis prisiekė Ukrainos prezidentu: „Kiekvienas iš mūsų – prezidentas“

Liepą vykusiuose parlamento rinkimuose V.Zelenskio partija „Tautos tarnas“ gavo 254 iš 450 parlamento vietų.

Anksčiau V.Zelenskis sakė norįs, kad ministru pirmininku taptų profesionalus ekonomistas ir „visiškai nepriklausomas asmuo, kuris niekada nebuvo premjeras, parlamento pirmininkas ar bet kurios parlamento frakcijos lyderis“.

Naujasis parlamentas bus prisaikdintas rugpjūčio 29 dieną, tačiau, pasak „Intefax“, naujasis premjeras ir ministrai nebus įvardyti.

„Laisvosios Europos radijas“ (RFE/RL) rašo, kad 35 metų amžiaus teisininkas O.Hončarukas 2015 metais vadovavo ES finansuojamai nevyriausybinei organizacijai BRDO, skirtai pagerinti šalies verslo klimatą ir pritraukti investicijas.

Jis prezidento Petro Porošenkos valdymo metais patarinėjo pirmajam vicepremjerui Stepanui Kubivui.

Politikos analitikė ir Maidano aktyvistė Kateryna Kruk tviteryje rašė pažįstanti O.Hončaruką ir pavadino jį „puikiu pasirinkimu“. Ukrainos reikalų ekspertas Gregoras Virantas rašė, kad O.Honarčukas supranta, „kaip veikia vyriausybės aparatas“.

„Laisvosios Europos radijo“ žurnalistas Christopheris Milleris rašo, kad „daug kas Vakaruose, įskaitant ekonomistus ir investuotojus, tikėjosi Raškovano, kuris atrodo labiau nepriklausomas nei Hončarukas“.

Žurnalisto minimas Vladyslavas Raškanovas šiuo metu užima laikinojo Ukrainos direktoriaus Tarptautiniame valiutos fonde (TVF) pareigas.

Rugpjūčio 24 dieną V.Zelenskis RFE/RL sakė, kad viena realiausių kandidačių į premjero postą laikoma ir dabartinė finansų ministrė Oksana Markarova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius