-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: V.Putinas pirmą kartą nuo arešto orderio išdavimo vyks į užsienį

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sutiko apsilankyti Kinijoje – tai bus pirmoji jo kelionė į užsienį nuo tada, kai Tarptautinis baudžiamasis teismas išdavė jo arešto orderį, pranešė amerikiečių leidinys „Bloomberg“, remdamasis trijų su klausimu susipažinusių šaltinių informacija.
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas

Spalio mėnesį Kinijoje vyks „Diržo ir kelio“ iniciatyvos forumas.

V.Putinas priėmė Kinijos prezidento Xi Jinpingo kvietimą dalyvauti šiame renginyje, tvirtino vienas iš šaltinių.

Pasak kitų dviejų pašnekovų, Rusijos prezidentas yra pasirengęs lankytis tik tose šalyse, kuriose saugumo tarnybos gali visiškai užtikrinti jo saugumą, o Kinija, jo įsitikinimu, yra viena iš tokių vietų.

V.Putinas nėra išvykęs iš Rusijos nuo tada, kai Hagos teismas kovo mėn. išdavė jo arešto orderį dėl neteisėto ukrainiečių vaikų deportavimo. Tačiau, Kremliaus teigimu, jis lankėsi Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose.

Praėjusią savaitę Rusijos vadovas praleido BRICS aukščiausiojo lygio susitikimą Pietų Afrikos Respublikoje po to, kai šios šalies vyriausybė leido suprasti, kad turės vykdyti teismo nutartį dėl V.Putino arešto.

Antradienį taip pat paskelbta, kad Rusijos vadovas nedalyvaus kitą mėnesį vyksiančiame G-20 aukščiausiojo lygio susitikime Indijoje, nors ji ir nėra pasirašiusi Romos statuto, pagal kurį veikia Tarptautinio Baudžiamojo Teismo nurodymai.

Kinija taip pat priklauso šalims, kurios nėra pasirašiusi Romos statuto.

Nuo visiškos invazijos į Ukrainą V.Putinas aplankė tik kaimynines buvusios Sovietų Sąjungos šalis ir Iraną, kuris Rusijos kariuomenei tiekia dronus.

Paskutinį kartą V.Putinas lankėsi Kinijoje 2022 m. vasario mėnesį, likus mažiau nei trims savaitėms iki įsakymo pradėti invaziją. Jis dalyvavo Pekine vykusiose žiemos olimpinėse žaidynėse ir surengė derybas su Xi Jinpingu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius