Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiniasklaida: Vakarų žvalgyba neturi įrodymų, kad virusas sukurtas kinų laboratorijoje

Šiuo metu nėra jokių įrodymų, kad pasaulį siaubiantis naujasis koronavirusas pasklido iš laboratorijos Kinijos Uhane, antradienį pranešė britų laikraštis „The Guardian“, remdamasis šaltiniais Vakarų žvalgybos tarnybose.
Uhano virusologijos institutas
Uhano virusologijos institutas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Leidinys pažymi, kad australų laikraščio „Daily Telegraph“ cituotas dokumentas, kuriame Pekinas kaltinamas nuslėpęs tikrus duomenis apie koronavirusą, nebuvo pateiktas žvalgybos aljansui „Five Eyes“ („Penkios akys“), kuriam priklauso JAV, Australija, Naujoji Zelandija, Didžioji Britanija ir Kanada.

„The Guardian“ šaltinis Australijos žvalgybos agentūrose teigė, kad „Daily Telegraph“ gavo medžiagos publikavimui iš Jungtinių Valstijų, siekusių organizuoti kontrpropagandą ir tokiu būdu spausti Kiniją.

Sekmadienį amerikiečių valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pareiškė, kad Vašingtonas turi „daug įrodymų“, jog virusas pasklido iš slaptos laboratorijos Uhane, tačiau nepateikė nė vieno iš jų, pažymėjo britų laikraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius