Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaidos magnato Ruperto Murdocho buvusi padėjėja Rebekah Brooks stojo prieš Didžiosios Britanijos teismą

Žiniasklaidos magnato Ruperto Murdocho buvusi padėjėja ir Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono draugė Rebekah Brooks trečiadienį pirmąkart stojo prieš teismą byloje dėl telefoninio šnipinėjimo.
Rebekah Brooks
Rebekah Brooks / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ji atvyko į teismą šalį krečiant naujoms politinėms bangoms, kilusioms dėl šio skandalo, aptemdžiusio koalicinę vyriausybe dėl numanomų ryšių su R.Murdocho žiniasklaidos imperija „News Corp.“

Tuo tarpu vicepremjeras Nickas Cleggas davė parodymus tyrimą dėl žiniasklaidos etikos atliekančiai komisijai.

44 metų R.Brooks, jos 49 metų vyras – jodinėjimo instruktorius Charlie Brooksas ir keturi kiti žmonės kaltinami sąmokslu trukdyti teisingumui, kaišiojant pagalius į ratus tyrėjams, kurie aiškinasi nusižengimus dabar jau uždarytame bulvariniame laikraštyje „News of the World“.

R.Brooks ir jos vyras atvyko į Vestminsterio magistrato teismą Londone juodu taksi automobiliu. Policija juos palydėjo per didžiulį televizijos operatorių ir žurnalistų būrį, susirinkusį prie teismo rūmų.

Po trumpo posėdžio, kuris jiems buvo pirmasis nuo kaltinimų pateikimo gegužės 15 dieną, kaltinamieji buvo paleisti už užstatą ir turės stoti prie Sautvarko Karūnos teismą birželio 22 dieną. Teisme jie tik patvirtino savo gimimo datas ir gyvenamosios vietos adresus.

Rebekah Brooks pateikti trys kaltinimai dėl dokumentų dėžių išnešimo iš „News International“ – „News. Corp.“ dukterinės įmonės Jungtinėje Karalystėje – archyvo ir mėginimo nuslėpti nuo policijos dokumentus, kompiuterius ir kitokius įkalčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius