Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ziuganovas ragina laikytis Lenino principų vidaus politikoje

Rusijos Federacijos komunistų partijos (RFKP) lyderis Genadijus Ziuganovas šeštadienį kritikavo šalies vyriausybę dėl neryžtingumo ir nenuoseklumo sprendžiant užsienio politikos klausimus.
Genadijus Ziuganovas
Genadijus Ziuganovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Partija

„Visus pastaruosius metus Kremlius tęsė dviprasmiškus manevrus sprendžiant Irano klausimą, nuolankiai kentė rusų diskriminaciją Baltijos šalyse ir Ukrainoje, demonstravo savo bejėgiškumą sprendžiant Sevastopolio ir Krymo problemas, tuščiai malė liežuviu apie įsipareigojimus kurti sąjungą su Baltarusija, kantriai klausėsi Europos Sąjungos pamokslų“, – Rusijos komunistų lyderis sakė Maskvoje vykstančiame partijos suvažiavime.

Pasak G.Ziuganavo, visa tai nėra „Rusijos URM klaidos, o gana konkreti linija, aiškiai pasireiškusi užsienio politikos koncepcijoje, kuri buvo sukurta valdant prezidentui Vladimirui Putinui ir liepos 12 dieną pasirašyta prezidento Dmitrijaus Medvedevo – tai yra, likus mažiau nei mėnesiui iki Gruzijos puolimo prieš Rusijos piliečius ir taikdarius Pietų Osetijoje“.

Vidaus politikoje, pasak G.Ziuganovo, RFKP turi vienyti jėgas su opozicinėmis politinėmis partijomis, laikantis politikos principų, išdėstytų Vladimiro Lenino veikale „Vaikiška kairumo liga komunizme“.

Savo kalboje G.Ziuganovas taip pat pabrėžė, kad Rusijos komunistai palaikė vyriausybės sprendimą pripažinti Pietų Osetijos ir Abchazijos nepriklausomybę, tačiau manė, jog šį sprendimą Maskva priėmė per vėlai.

„Gruzijos agresorių sutriuškinimas Pietų Osetijoje leido Rusijai šiek tiek pataisyti po 1991 metų smarkiai pašlijusį savo tarptautinį autoritetą“, – sakė politikas, tačiau pridūrė, kad kitose užsienio politikos srityse teigiamų pasiekimų nėra.

„Laikas peržiūrėti nesistemingą bestuburę Maskvos politiką Ukrainos atžvilgiu. Kijeve dabar viešpatauja aršūs nacionalistai, išdaviko Mazepos ir fašistų pakaliko Stepano Banderos palikuonys. Jų tolesnė valdžia Ukrainoje kelia mirtiną pavojų Rusijai“, – aiškino Rusijos komunistų vadovas.

Pasak jo, Maskva turi gerokai pakoreguoti savo santykius su ES ir NATO ir pridūrė, jog „tai tik skirtingos tų pačių imperialistinių šalių iškabos“.

„Prie mūsų sienų nereikalingas galingas Europos kumštis, koks yra Europos Sąjunga. Mums nereikalingas bendradarbiavimas su NATO, kuris bemat gali baigtis aljanso armijos atėjimu į Rusiją. Mes neturime dalyvauti JAV ir NATO vadovaujamose agresyviose „taikdariškose misijose“ įvairiuose planetos kampeliuose. Mums nereikalingi taikdariais apsimetę NATO ir ES kariškiai Abchazijoje ir Pietų Osetijoje, Padniestrėje ir Kryme“, – sakė G.Ziuganovas.

Komunistų lyderis paragino suvažiavimo delegatus „neapsigauti dėl dabartinės griežtos Rusijos vyriausybes retorikos užsienio politikoje“, sakydamas, jog iš tikrųjų „Rusijos vadovybė dar ne visiškai nusprendė, kaip elgtis – pakelti rankas ir išduoti mūsų nacionalinius interesus, ar vis dėlto mėginti juos ginti, nepaisant didžiulio Vakarų šalių spaudimo“.

Vidaus politikoje, pasak G.Ziuganovo, RFKP turi vienyti jėgas su opozicinėmis politinėmis partijomis, laikantis politikos principų, išdėstytų Vladimiro Lenino veikale „Vaikiška kairumo liga komunizme“.

„Tokia politika neįmanoma be laikinos sąjungos su konkurentais ir net priešininkais, be manevravimo ir kompromisų. Iš anksto atsisakyti to dėl savo krištolinio tyrumo išsaugojimo netoliaregiška“, – kalbėjo jis.

„Svarbu ieškoti sąjungų ir kompromisų, kurie būtų naudingi mūsų bendrai kovai. Neretai tokie kompromisai tolygūs laimėtam mūšiui“, – pabrėžė G.Ziuganovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius