-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žlungantį Krymo poilsio sezoną Vladimiras Putinas bando išgelbėti desperatiškais įsakymais

Rusijos federalinė turizmo agentūra „Rosturizm“, vykdydama Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymą, valstybinėms korporacijoms ir didžiausioms šalies bendrovėms siūlo savo sąskaita vežti darbuotojus atostogauti į Krymą. Taip siekiama išspręsti ant plauko pakibusio Krymo vasaros sezono problemą. Ši informacija, kurią pasirašė „Rosturizm“ vadovas Olegas Safonovas, buvo išplatinta didžiausioms šalies įmonėms.
Krymas
Krymas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Įmonės turi galimybių

„Vadovaujantis Rusijos prezidento, Krymo respublikos ir Sevastopolio miesto įsakymu bei siekiant pagerinti 2014 metų Krymo kurortinio sezono padėtį, jums siūloma savo lėšomis apmokėti darbuotojų atostogas Kryme“, – rašoma pranešime.

„Mes iš tikrųjų siunčiame tokius laiškus įmonėms, – sakė „Rosturizm“ atstovė spaudai. – Mūsų uždavinys pritraukti į Krymo sanatorijas žmonių. Todėl kreipiamės į įmones prašydami, kad jos savo darbuotojus siųstų į Krymą. Įmonės turi tokių galimybių ir jos tuo naudojasi.“

„Vadovaujantis Rusijos prezidento, Krymo respublikos ir Sevastopolio miesto įsakymu bei siekiant pagerinti 2014 metų Krymo kurortinio sezono padėtį, jums siūloma savo lėšomis apmokėti darbuotojų atostogas Kryme“, – rašoma pranešime.

Tokius laiškus gavo ne tik didžiausios šalies įmonės, bet ir valstybinės korporacijos. Pastarosioms keliami konkretesni reikalavimai – į Krymą atostogų turi būti išsiųsta ne mažiau kaip 10 proc. darbuotojų, rašo newsru.com.

Keliautojų jau yra

Anksčiau, gegužės pabaigoje, buvo pranešta, kad kai kurių valstybinių korporacijų atstovai jau sutiko savo darbuotojus išsiųsti atostogų į saulėtąjį Krymą. Tarp tokių įmonių – „Gazprom“, „Aeroflot“, „Transneft“, „Rusgidro“.

Paminėtina, kad V.Putino signalą puikiai suprato ir regioninių administracijų, tarp jų – Maskvos srities ir Čečėnijos atstovai. Maskvos įmonės sutiko išleisti šimtus milijonų rublių savo darbuotojų ir jų vaikų atostogoms Kryme. Pranešama, kad pirmieji kandidatai atostogoms Kryme yra Rusijos policininkai, Gynybos ministerijos, migracijos tarnybos darbuotojai, kalėjimų prižiūrėtojai,  ir kiti, kuriems uždrausta išvykti į daugelį užsienio šalių, tarp jų ir populiariausias tarp Rusijos turistų šalis. 

Gegužės 25 dieną į Krymą atskrido Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas. Jo tikslas buvo aptarti po prisijungimo prie Rusijos Kryme iškilusias problemas, daugiausia dėmesio skirta turizmui. Problemų apstu: transportas, bankų aptarnavimas, galimas prekių deficitas, vandentiekis, maistas ir kt.

Gegužę pranešta, kad turistų srautas į Krymą sumažėjo 2,5 karto. Be to, kalbama apie tai, kad 65 proc. Kryme atostogaujančių žmonių būdavo ukrainiečiai, o dabar jiems patekti į kurortą tapo labai sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius