Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonių kančios Sirijos Madajos mieste nustebino net visko mačiusius

Gyventojų kančios Sirijos mieste Madajoje yra didžiausios, stebėtos per šią šalį krečiantį pilietinį karą, antradienį pareiškė Jungtinės Tautos, pristačiusios pagalbos siuntą į tą miestą, kuris jau kelis mėnesius gyvena apsiausties sąlygomis.
Badaujantys sirai
Badaujantys sirai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Nėra su kuo palyginti to, ką pamatėme Madajoje“, – JT pabėgėlių reikalų agentūros padalinio Damaske vadovas Sajjadas Malikas sakė žurnalistams Ženevoje, kai buvo paprašytas palyginti padėtį tame nuniokotame mieste su kitais Sirijos regionais.

Pasak jo, gauta „patikimų pranešimų“ apie žmones, mirusius iš bado mieste, kurį jau kelis mėnesius yra apsupusios režimą palaikančios pajėgos.

44 sunkvežimių kolona, pasiųsta JT, Sirijos Raudonojo Pusmėnulio ir Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK), pirmadienį atgabeno į Madają maisto produktų, o tokia pagalba miestą pasiekė pirmąkart nuo spalio.

„Ten nebuvo gyvybės“, – pabrėžė S.Malikas, važiavęs kartu su kolona.

Pasak jo, dauguma žmonių tame mieste yra pakliuvę į beviltišką padėtį ir yra pernelyg nusilpę, kad galėtų reikšti pasipiktinimą dėl savo kančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius