-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonos išprievartavimu kaltinamas australas teisme tvirtina, jog prieš pusę amžiaus tai buvo teisėta

Aštuoniasdešimtmetis australas, kaltinamas prieš 50 metų išprievartavęs savo žmoną, antradienį paprašė šalies Aukštojo teismo atmesti jam pateiktus kaltinimus, nes praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje sutuoktinio išprievartavimas nebuvo laikomas nusikaltimu.

Vyriškiui, kuris pristatomas kaip PGA, 2009 metais pateikti kaltinimai dėl tuometinės savo žmonos išžaginimo 1963 metais. Kaltinamasis siekia, jog teismas nutrauktų bylą, nes iki 1976 metų Australijoje moterys neturėjo teisės atsisakyti lytinių santykių su savo teisėtais sutuoktiniais.

Jo advokatas Davidas Bennettas septynių teisėjų komisijai pareiškė, jog dėl šios priežasties prievartavimo negalima laikyti nusikaltimu, todėl prokurorų kaltinimai „bus pasmerkti žlugti“.

„Mes tvirtiname, kad 1963 metais Australija, remiantis dabartiniais standartais, buvo labai neapsišvietusi ir socialiai atsilikusi šalis“, – sakė D.Bennettas, kurio pareiškimą cituoja visuomeninis transliuotojas ABC.

„Bendrojoje teisėje negalima pateikti kaltinimų dėl nusikalstamos veikos, kuri tuo metu nebuvo nusikalstama“, – pridūrė jis.

„Negalima taikyti šiuolaikinių vertybių prie tuometinių įstatymų. Tai būtų visiškas oksimoronas“, – kalbėjo advokatas.

1963 metais įstatymuose buvo numatyta „žmonos neginčijamo sutikimo turėti lytinių santykių su savo vyru prezumpcija“, ir nors 1976 metais įvyko didelė reforma, naujasis įstatymas negali būti taikomas atbuline tvarka, sakoma teismui pateiktuose dokumentuose.

Tais pačiais 1963 metais homoseksualumas buvo laikomas baudžiamuoju nusikaltimu, nebuvo lytinio priekabiavimo sąvokos, aborigenai nepriklausė šalies gyventojams, o rasinė diskriminacija buvo teisėta, sakoma D.Bennetto raštiškame pareiškime teismui.

Tais laikais galiojo vadinamoji „Baltosios Australijos politika“, ribojanti nebaltaodžių asmenų imigraciją į šią šalį, teigiama dokumente.

„Santuokinio prievartavimo“ bastionas žlugo kur kas vėliau nei anksčiau paminėtieji,- tvirtina advokatas.

Vyriškis su pirmą kartą kaltinimus jam 1969 metais pateikusia nukentėjusiąja išsiskyrė 1971 metais. Kodėl moteris delsė pateikti pareiškimą policijai, nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius