Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudiko išniekinimas papiktino žmogaus teisių gynėjus

Saudo Arabijos pareigūnai nupjovė galvą kaltu pripažintam žudikui, o jo kūną „nukryžiavo“ Riado miesto centre. Žmogaus teisių gynėjai iš „Amnesty International“ pasmerkė tokią bausmę.

Žiauri bausmė praėjusį penktadienį Ahmedui Al-Shamlaniui Al-Anzi buvo skirta už 11-mečio berniuko pagrobimą, nužudymą bei jo tėvo žmogžudystę, pranešė Saudo Arabijos vidaus reikalų ministerija. Vaiką pagrobęs žudikas jį pasmaugė daržovių parduotuvėje, kurioje dirbo, o vėliau kirviu nužudė vaiko ieškojusį tėvą. Pareigūnų teigimu, A.Al-Shamlanis Al-Anzis anksčiau jau buvo nuteistas už nusikaltimus, susijusius su pornografinių vaizdų platinimu bei prievartavimais.

Vyras buvo nuteistas mirties bausme, jam buvo nupjauta galva, vėliau ji buvo vėl prisiūta, o kūnas užkeltas ant medinio stulpo ir kelioms valandoms pastatytas Riado miesto centre. Anot šalies vidaus reikalų ministerijos, žudiko kūnas buvo pademonstruotas visuomenei kaip įspėjimas, jog už panašius nusikaltimus gresia tokia bausmė, pranešė CNN.

„Amnesty International“ išplatino pranešimą, kuriame griežtai pasmerkė tokį elgesį su nuteistaisiais. Pranešime apgailestaujama, kad tokie šiurpūs nuosprendžiai vis dar vykdomi. „Amnesty International“ pabrėžia, kad „kaltųjų nuteisimas“ Saudo Arabijoje „nutolsta nuo tarptautinių teisingo teismo standartų.“

„Teismai dažnai vyksta už uždarų durų, be adekvataus atstovavimo. Kaltinamieji nuosprendžiai dažnai priimami remiantis „prisipažinimais“, kuriuos teisiamieji padaro naudojant prieš juos prievartą, kankinant ir panašiais būdais. Mirties bausme nuteisti žmonės dažnai nežino savo bylos eigos, o apie nuosprendį jiems pranešama bausmės vykdymo dieną, vedant „vykdyti teisingumo“, - piktinasi žmogaus teisių gynėjai.

„Amnesty International“ duomenimis, pernai Saudo Arabijoje buvo įvykdytos 102 mirties bausmės. Manoma, kad dar maždaug 136 žmonės laukia mirties bausmės. Organizacijos teigimu, didelė dalis nuteistųjų yra užsieniečiai, dažniausiai – iš Azijos, Afrikos šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius