Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 31 /10:23

Žudynes Kanados mečetėje surengęs studentas buvo žinomas dėl kraštutinių dešiniųjų pažiūrų

Kanados policija dėl išpuolio Kvebeko mečetėje pateikė kaltinimus kanadiečiui studentui Alexandre'ui Bissonnette'ui.
Alexandre'as Bissonnette'as
Alexandre'as Bissonnette'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

27-erių A.Bissonnette'as kaltinamas dėl šešių pirmojo laipsnio žmogžudysčių ir penkių pasikėsinimų nužudyti. Vėliau planuojama pareikšti daugiau kaltinimų, pridūrė pareigūnai.

„Išduoti ir vykdomi orderiai kratoms“, – spaudos konferencijoje sakė Kanados karališkosios raitosios policijos atstovė spaudai.

„Tikimės gauti įkalčių, kad galėtume pareikšti kaltinimus, susijusius su terorizmu ir nacionaliniu saugumu“, – pridūrė ji.

Kol kas pareigūnai nepateikė jokios informacijos, galinčios padėti suprasti, kas galėjo išprovokuoti šį išpuolį.

Sekmadienio vakare įtariamasis įsiveržė į mečetę Kvebeke, kai joje vyko pamaldos. Pradėjęs šaudyti jis nužudė 6 žmones, dar 19 buvo sužeisti. 5 sužeistieji vis dar ligoninėje, dviejų būklė yra kritinė.

Po išpuolio buvo sulaikytas ir marokiečių kilmės jaunuolis Mohamedas Khadiras, tačiau netrukus jo statusas byloje pakeistas į liudininko.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexandre'as Bissonnette'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexandre'as Bissonnette'as

Įtariamasis buvo sulaikytas savo automobilyje ant tilto, vedančio iš Kvebeko miesto. Jis pats paskambino policijai ir pasakė norįs bendradarbiauti su pareigūnais.

Kaip rašo BBC, A.Bissonnette'as studijavo politikos mokslus ir antropologiją Lavalo universitete, esančiame už 3 km nuo mečetės.

„The Montreal Gazette“ skelbia, kad per Helovino vakarėlį praėjusiais metais jis buvo apsirengęs giltine. Nuotraukos buvo įdėtos į jo feisbuko paskyrą, kuri jau yra uždaryta. Joje jis taip pat buvo pažymėjęs, kad jam patinka JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Prancūzijos „Nacionalinio fronto“ lyderė Marine Le Pen.

Skelbiama, kad A.Bissonnette'as neslėpė savo kraštutinės dešinės pažiūrų – jis Kvebeko aktyvistams buvo gerai žinomas dėl nacionalistinių ir antifeministinių pasisakymų.

Kanados valdžia pirmadienį paskelbė, kad išpuolį traktuoja kaip teroro aktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius