-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudynės Osle ir Utojos saloje prisimenamos paroda

Norvegija mini ketvirtąsias teroristinio išpuolio metines, kai sostinėje Osle ir už keliasdešimties kilometrų esančioje Utojos saloje Andersas Breivikas nužudė 77 žmones. Šiam įvykiui ir aukoms atminti vyriausybės pastate, prie kurio įvyko sprogimas, atidaroma paroda, o Utojos sala, kur vyras šaudė į jaunimo stovyklos dalyvius, tapo prieinama visuomenei.
Andersas Behringas Breivikas
Andersas Behringas Breivikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Čia atidarytas memorialas žuvusiems teroro išpuolyje, o rugpjūčio pradžioje bus surengta pirmoji vasaros stovykla. Ją organizuoja Darbo partijos jaunimo organizacija, kurios nariai labiausiai nukentėjo nuo teroro išpuolio.

Tuo pat metu sostinėje Osle, nuo teroristo sprogdinimo nukentėjusiame Vyriausybės pastate, atidarytas informacijos centras, kuriame eksponuojama su teroro išpuoliu susijusi byla.

Parodos atidarymas sulaukė daug stiprių ir prieštaringų vertinimų Norvegijos visuomenėje, mat joje demonstruojami teroristo daiktai: susprogdinto automobilio likučiai, lagaminas su įranga ir padirbtas policijos pažymėjimas su emblema.

Šiuo metu Andersas Breivikas atlieką didžiausią Norvegijoje – 21 metų kalėjimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius