Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žurnalas vaikams Tunise moko, kaip pasigaminti Molotovo kokteilį, kurį reikia mesti į priešą

Žurnalams vaikas „Kaws Kouzah“ Tunise išspausdino detalią instrukciją, kaip pasigaminti Molotovo kokteilį. Už tokį „švietimą“ ir už pavojaus vaikų gyvybėms sukėlimą leidiniui gresia ieškinys teisme, skelbia naujienų agentūra RT.
Žurnalas vaikams Tunise
Žurnalas vaikams Tunise

Tuniso moterų ir šeimos reikalų ministerija išreiškė susirūpinimą, kad straipsnyje yra skelbiama informacija, kuri gali sukelti grėsmę vaikų gyvybei, nes skatina Molotovo kokteilių panaudojimą vandalizmui ir terorizmui.

Iliustruotos instrukcijos, kaip pasigaminti mirtiną mišinį, buvo išspausdintos skyrelyje „Žinių kampas“.

„Molotovo kokteilis – tai padegamasis ginklas, kurį galima pasigaminti namuose, o jam reikia stiklinio butelio ir sulankstytos skiautės, pamirkytos degiame skystyje – alyvoje, alkoholyje ar degaluose“, – rašoma vaikų žurnale.

Teksto dalis, kurią ministerija vadina labiausiai šokiruojančia, aprašo kokteilio paskirtį: „jis turi būti padegamas ir metamas į priešą. Po pirminio kontakto butelis sudūžta, ir ugnis apgaubia taikinį“.

Praėjusį mėnesį tūkstančiai musulmonų susirinko prie JAV ambasados Tunise, degino JAV vėliavas, galiausiai įsiveržė į ambasados teritoriją, ją nusiaubė ir padegė mokyklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius