-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalistai atskleidžia galimas „Air France“ katastrofos priežastis

Įtakingas leidinys „Spiegel“ gavo slaptus dokumentus, kurie rodo, jog kompanijos „Air France“ lėktuvai dūžta keturis kartus dažniau nei vidutiniškai aviacijos industrijoje. Milijonui „Air France“ reisų tenka 1,26 nukritusio lėktuvo.
Lėktuvo nuolauža
Lėktuvo nuolauža / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša leidinys, vidutiniškai milijonui reisų tenka 0,3 nukritusio lėktuvo. Žurnalistams taip pat į rankas pateko slapta ataskaita, kuri kompanijos vadovybei buvo pristatyta dar 2006 metais. Joje teigiama, kad 8 iš 10 nelaimingų aviakompanijos atvejų įvyksta dėl žmogiškojo faktoriaus: „Air France“ darbuotojai dažnai nepaiso saugumo reikalavimų ir nesugeba priimti optimalių sprendimų kritinėse situacijose. Taip pat paaiškėjo, kad kompanijoje prastai išvystyta komunikacija tarp pilotų. Analizė taip pat atskleidė, kad pilotai linkę demonstruoti pernelyg didelį pasitikėjimą savimi.

Šių metų birželio 1 dieną virš Atlanto vandenyno sudužus šios kompanijos lėktuvui A330-200 iki šiol keliamos įvairios versijos, kodėl laineris galėjo nukristi. Anot vienos versijų, pilotai nepanoro aplenkti pavojingo ruožo, siekdami sutaupyti degalų ir kad nevėluotų reisas.

Turint omeny liūdną „Air France“ statistiką ir faktus apie kompanijos pilotų elgesį kritinių situacijų metu, visai įmanoma, kad ši versija yra teisinga.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius