Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 13

Žurnalistas A.Babčenka: „Lietuvai turiu vieną patarimą – ruoškitės karui“

Prieš šešerius metus iš Rusijos išvykęs žurnalistas Arkadijus Babčenka yra neretai vadinamas rusofobu už savo pasisakymus apie šią šalį. Interviu 15min jis tikino, kad, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, pasaulis pagaliau suprato tai, ką jis kartojo 15 metų – Rusija yra fašistinė valstybė, kuri sukels didelį karą. Lietuvai jis taip pat pataria neatsipalaiduoti net jei Maskva negali pasiekti savo tikslų Ukrainoje. „Ruoškitės karui“, – sakė A.Babčenka.
Arkadijus Babčenka
Arkadijus Babčenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Svarbiausios interviu temos

  • Karo pamokos Europai
  • Kaip pasikeitė Rusija ir Ukraina nuo invazijos pradžios
  • Baltarusijos ateitis
  • Rusijos galimybės kariauti
  • Lietuvos parama Ukrainai ir užduotys ateičiai

„Nepatyriau šoko, nes žinojau, kad karas bus. Bet galvojau, kad taip nesinori vykti į apkasus ir ten mirti“, – paklaustas, kaip daugiau nei prieš metus sutiko žinią apie Rusijos invaziją į Ukrainą, atsakė A.Babčenka.

„Pirmąją invazijos dieną, kaip ir daugelis, maniau, kad Ukraina neatsilaikys“, – prisiminė žurnalistas ir sakė supratęs, kad to nebus tuomet, kai po kelių dienų plataus masto invazijos rusų desantininkai nesugebėjo išsilaipinti Hostomelio oro uoste.

Vykti į Ukrainą ir ginti šią šalį A.Babčenka bandė pats. Tiesa, nebuvo įleistas, nes vienintelis pasas, kurį vis dar turi – rusiškas, o rusų Ukraina nebeįsileido.

Nuo tada jis prisijungė prie savanorių ir veža Ukrainos kariuomenei pagalbą – automobilius, dronus ir kitą reikalingą techniką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius