-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalistas iš Kyjivo: jie tiesiog griebėsi terorizmo

Tęsiantis Rusijos invazijai, Ukrainoje padėtis išlieka stabili, tačiau sudėtinga. Mariupolis yra apsiaustas, Chersone – rusų valdžia. Kiti miestai patiria apšaudymus. Interviu 15min karo žurnalistas, šiuo metu esantis Kyjive, Jevhenas Nazarenka teigė, kad padėtis yra valdoma, tačiau net jis nesitikėjo, kad Ukrainos priemiesčiuose matys nužudytus žmones.
Charkivas
Charkivas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jevhenas Nazarenko – Ukrainos karo žurnalistas, 2014 metais pats kariavęs savo šalies pusėje po to, kai Rusija aneksavo Krymą ir okupavo Donbasą. Dabar jis kariauja informaciniame kare, kasdien važinėja į sudėtingiausias vietas Kyjivo pakraščiuose – Irpinę, Bučą. Interviu 15min J.Nazarenka sakė, kad padėtis Ukrainoje yra valdoma, tačiau sudėtinga.

„Kyjive šiuo metu apšaudymų nėra, kariauja priemiesčiai. Mes tik girdime apšaudymus, bet Kyjive viskas pakankamai gerai, produktų yra. Maskoliai per daug į priekį neina, nes jų daug žūsta. Blogiausia yra Irpinės, Hostomilio, Bučos kryptimi.

Daug metų važinėjau į Donbasą ir žinojau, kas yra karas. Tiesiog reikėjo kelių dienų suvokti, kad karas yra tavo kieme.

Blogai ir Brovaruose. Nors viduje ten dar nėra Rusijos kariuomenės, bet kovos vyksta. Jie muša smerčais, iskanderais. Šiandien važiavau filmuoti, kaip balistinė raketa pataikė į šaldytuvų fabriką. Ką galiu pasakyti... ar tai tikrai strateginis objektas?“ – sakė J.Nazarenka.

Pasak jo, aplink Kyjivą iš esmės neliko nė vieno namo, kuris nebūtų pažeistas.

„Jie šaudo kasetinėmis raketomis, kurios yra uždraustos“, – kalbėjo žurnalistas.

Jis teigė šeštadienį savo akimis matęs daugybę sudaužytos rusų technikos ir mirusių rusų kareivių, kurių niekas nepasiima. Jų kūnai tiesiog guli gatvėse.

„Jie bandė prasmukti į Kyjivą, bet mums labai padėjo Vakarų ginkluotė, be kita ko, „Javellin“. Kariai teigė, kad ši ginkluotė yra labai veiksminga. Daugiau jie Kyjivo nebando atakuoti, tik nuolatos šaudo iš artilerijos“, – teigė J.Nazarenko.

Pasak jo, Ukraina kontroliuoja situaciją, bet yra pavojingų vietų.

Asmeninio archyvo nuotr./Jevhenas Nazarenka
Asmeninio archyvo nuotr./Jevhenas Nazarenka

„Mariupolis bemaž apsuptas, rusai neišleidžia civilių. Ten jau žuvo daugiau nei 1300 žmonių. Jie tiesiog griebėsi terorizmo, elgiasi kaip Sirijoje arba Grozne, tiesiog bando nušluoti Mariupolį nuo žemės paviršiaus“, – kalbėjo žurnalistas.

Pasak jo, žalieji koridoriai, kuriuos žadėjo Rusija, veikia tik iš dalies. Jo buvimo vietoje šeštadienį buvo nužudyti 7 žmonės, bandę evakuotis.

Paklaustas, ar jam baisu, J.Nazarenka sakė, kad jis labai greitai priprato prie naujos realybės.

„Daug metų važinėjau į Donbasą ir žinojau, kas yra karas. Tiesiog reikėjo kelių dienų suvokti, kad karas yra tavo kieme, o ne tik ten kažkur rytuose. Bet aš tai priimu. Nesakau, kad nepamačiau nieko naujo. Nebuvau matęs sparnuotųjų raketų, iskanderų, tačiau nebijau. Tikiu mūsų pergale“, – sakė Ukrainos karo žurnalistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius