Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalisto eksperimentas Donbaso pseudorinkimuose: balsavo kas nori ir kiek nori

Vadinamosiose „Donecko liaudies respublikoje“ ir „Luhansko liaudies respublikoje“ sekmadienį, lapkričio 2 dieną, įvyko pseudorinkimai, kuriuose buvo „oficialiai išrinkti“ separatistinių respublikų vadeivos.
Ginkluotas balsavimas
Ginkluotas balsavimas / RIA NOVOSTI/Scanpix nuotr.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, TNS žurnalistas Ruslanas Charčenka padarė eksperimentą ir dalyvavo pseudorinkimuose gimtajame Krasnyj Luče (Luhansko sritis).

Žurnalistas ant „biuletenio“ parašė „Krasnyj Lučas – tai Ukraina!“.

Beveik visi balsavę – pensininkai. Visi sunerimę, ką rytoj reikės valgyti. Deja, ne tik rinkimai buvo netikri, bet ir masinis socialinių kortelių dalijimas. Pastarosios buvo pažadėtos visiems nuo 18-os metų. Vis dėlto jų pakako net ne visiems pensininkams. Visą procesą atidžiai stebėjo ginkluoti asmenys.

„Balsavimo apylinkėje prie manęs priėjo ginkluotas teroristas ir paprašė dokumentų, paso. Parodžiau. Tačiau labiausiai šokiravo tai, kad jis pasakė, jog mane kažkas matė per televiziją. Tai reiškia, „nutekino“ savi. Vis dėlto viskas baigėsi gerai“, – pasakojo R.Charčenka.

Nebuvo jokių „balsavimo“ apribojimų. Balsuoti galėjo kas nori ir kiek nori – tiek apylinkėse, tiek internetu. Kiek tokių pseudobalsų bus įskaityti – retorinis klausimas. Žurnalistas ant „biuletenio“ parašė „Krasnyj Lučas – tai Ukraina!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius