Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žuvelė užkibo: Nastia Rybka iš Tailando atskrido tiesiai į pareigūnų glėbį Maskvoje

Baltarusių modelis Anastasija Vašukevič laisvėje praleido kelias valandas – skrisdama iš Bankoko į Maskvą. Rusijos sostinėje moteris, kuri anksčiau tvirtino turinti informacijos apie Kremliaus kišimąsi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, buvo sulaikyta, skelbia „The Times“.
Anastasija Vašukevič
Anastasija Vašukevič / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Vašukevič, kuri iš Tailando buvo deportuota, Maskvos Šeremetjevo oro uoste buvo sulaikyta kartu su 39-erių Aleksandru Kirilovu, save vadinančiu „sekso guru“.

Kaip pranešė „Interfax“, abu jie buvo sulaikyti dėl įtarimų organizuojant prostituciją. A.Vašukevič sulaikoma priešinosi.

A.Kirilovas ir A.Vašukevič, dar žinoma kaip Nastia Rybka, pernai vasarį buvo sulaikyti Tailando Patajos kurorte. Jie ten be darbo leidimo organizavo „sekso apmokymo kursus“ ir iki šios savaitės buvo laikomi areštuoti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Kirilovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Kirilovas

A.Vašukevič išgarsėjo pernai, kai Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas viešai atkreipė dėmesį į baltarusės tinkle „Instagram“ paskelbtas nuotraukas ir vaizdo įrašus.

Jie parodė, kad Nastia Rybka buvo oligarcho Olego Deripaskos jachtoje prie Norvegijos krantų 2016 metų rugpjūtį, kai turtuolis susitiko su Rusijos vicepremjeru Sergejumi Prichodka.

„The Washington Post“ 2017-ųjų rugsėjį pranešė, kad dabar jau įkalintas buvęs D.Trumpo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas 2016 metų liepą pasiūlė O.Deripaskai privačius pranešimus apie D.Trumpo kampaniją.

A.Navalnas teigė, esą S.Prichodka O.Deripaskos jachtoje buvo tam, kad gautų šią informaciją. Suprask, kelionė jachta prilygo kyšio ėmimui ir davimui.

„Scanpix“ nuotr./Sergejus Prichodka (dešinėje)
„Scanpix“ nuotr./Sergejus Prichodka (dešinėje)

Ir pati A.Vašukevič vėliau pareiškė, kad jachtoje padarė 16 valandų trukmės garso įrašų. Moteris tikino esanti „vienintelė ryšio tarp Rusijos ir JAV rinkimų liudininkė“.

Vis dėlto O.Deripaska, kartu su S.Prichodka neigęs bet kokį sąmokslą, pernai liepą laimėjo baltarusei ir A.Kirilovui iškeltą bylą dėl privatumo pažeidimo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Olegas Deripaska
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Olegas Deripaska

Be to, Nasta Rybka taip ir neatskleidė „trūkstamų dėlionės dalių“, o kritikai jos pareiškimus pavadino „viešųjų ryšių triuku“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius